Temmuz ayının ikinci haftası Türkiye genelinde yapılan Mavi Kurdele Kampanyası bu yıl Çanakkale’de de olacak. Çanakkale UCİM Sorumlusu Şehpal Ovalı 11 Temmuz Perşembe günü saat 15.00’da Golf Çay Bahçesi karşısında mavi kurdele kampanyası için stant kuracaklarını saat 19.00’da da basın açıklaması yapılacağını duyurarak vatandaşları kendilerine destek için beklediklerini belirtti.

MAVİ KURDELE KAMPANYASI NASIL BAŞLADI?

UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan’ın ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan geçtiğimiz yıl Ağrı’da kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in 18 gün sonra ölü olarak bulunması sonrası mavi kurdele kampanyası oluşturdu. Çocuk ölümlerine, kayıplarına ve çocuk istismarına karşı yapılan mavi kurdele kampanyası  ile çocuk İstismarı ile mücadelede İhtisas Mahkemelerinin kurulması, suçlu takip sisteminin oluşturulması, istismarcıların tutuklu yargılanması, Çocuk Koruma Eğitiminin Milli Eğitim müfredatına eklenmesi, yargıda çocuğun üstün faydası ilkesinin etkili bir şekilde işlemesi hususlarına dikkat çekiliyor.
#CocuklaricinMaviKurdeleTak
UCİM yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı, “Mavi Kurdele kampanyası ile tüm Türkiye’de ‘çocuklar için mücadele et’ mesajını yaymayı amaçlıyoruz. Çocuk istismarına karşı farkındalığın artması ve istismarla mücadelenin hız kazanması için Mavi Kurdele Farkındalık Haftası’nda kampanyamıza toplum her kesiminin desteklerini bekliyoruz. Sosyal medyadan da destek olabileceğiniz kampanyamıza sol bileğinize taktığınız mavi kurdelelerinizle çektiğiniz fotoğrafınızı #CocuklaricinMaviKurdeleTak etiketiyle paylaşarak sesimizin daha çok duyulmasını sağlayabilirsiniz”

Merve Çakmak