Bu yıl beşincisi düzenlenen İda Ultra Maratonu yine heyecanlı dakikalara sahne oldu. 25 ülkeden yüzlerce sporcu ağırlanan dev koşuya bu yıl ilgi yine büyüktü. Ayvacık ilçesinin Yeşilyurt köyünden başlayan maraton, Edremit ilçesinde son buluyor. Sabah saat 07.00 ve 09.00'da verilen iki ayrı start ile başlayan İda Ultra Maratonu farklı parkur ve zorluk dereceleri ile sporcuların ilgisini çekiyor. 2021 yılının son ultra maratonu olma özelliğine de sahip maratona 25 ülkeden bin 700 sporcu katılım gösterdi.

Sabah saatlerinde 5. İda Ultra Maratonu'nun startını veren Çanakkale Valisi İlhami Aktaş gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin, ülkemizin cennet bir köşesinde iki üç gün sürecek olan İda Ultra'nın startını vermiş bulunuyoruz. Sporcularımız hava biraz yağmurlu da olsa gayet zevkli güler yüzlü bir şekilde heyecanlı bir şekilde koşullarına başladılar. Umuyorum hepsi sağlıklı bir şekilde bitirirler başarıyla bitirdiler” diye konuştu. Maratonun startını veren Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’a Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, Ayvacık İlçe Jandarma Komutanı Eren Arslantaş, Ayvacık İlçe Emniyet Amiri Mustafa Koç da eşlik etti.
 
“KATILIM 2 KAT ARTTI”
 
Katılımcıların 114 kilometrelik İda Ultra, 66 kilometrelik İda Half Ultra, 36 kilometrelik Run Zeus ve 15 kilometrelik Köy Koşusu’nda yarışabilecekleri organizasyonun Komite Başkanı Polat Dede yarışmaya dünyanın değişik ülkelerinden sporcuların geldiğini kaydetti. Yarışmacıların maratona katılımından memnun olduklarını da söyleyen Dede, "2019'dan sonra iki katı neredeyse bir kalabalık oldu. 36 kilometre parkurunda diğer parkurlarda aynı şekilde. Bu coşkuyu görmek, Yeşilyurt'un sonuna kadar o kişileri görmek inanılmaz. Rengarenkti start. Biz çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.
 
Yağmur nedeniyle yükselen dereden güçlükle geçen sporcular zor anlar yaşadı. Sporculardan bir tanesi ise boğulma tehlikesi atlattığı öğrenildi.
 
Şenay Azman