Çanakkale'nin tarihi simgelerinden, zamana tanıklık eden Saat Kulesi’nden düşen parçalar nedeniyle kule çevresinde güvenlik tedbirleri alındı.
2020 yılında da benzer olayın yaşandığı Saat Kulesi’nde yine taşlar düşmüş ve esnaf şikayetçi olmuştu. Saat Kulesi'nin etrafı şeritlerle çevrildi.
 
Bir süre önce Saat Kulesi’nden kopan parçalar nedeni ile Saat Kulesi meydanında önlemler alınmış Saat Kulesi’nin en üstünden kopan taş parçalarının yarattığı tehlike nedeni ile Saat Kulesi meydanından vatandaş geçişine izin verilmemişti. Bu olayın ardından Saat Kulesinde tadilat gerçekleştirilmişti. Ancak son günlerde Şiddetli lodos ve sağanak yağmur Saat Kulesi’nin en üstündeki yapısında yeniden tahribata yol açtı.
 
Önceki gün öğle saatlerinde saat kulesinin en üst yapısından kopan beton parçalar Saat Kulesi meydanına düştü. Bir vatandaş ağır yaralanmaktan son anda kurtulurken olayın ardından Saat Kulesi Meydanı Çanakkale Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından yeniden yaya geçişine kapatıldı. Saat Kulesinin en üst yapısından kopan büyük beton parçalarının Saat Kulesi meydanına düşmesi çevre esnaflarında korku dolu dakikalar yaşamasına neden olurken esnaflar, “Bir kişi son anda kurtuldu eğer o beton parçaları bir Çanakkalelinin üzerine düşeydi can kaybı yaşanabilirdi. Kısa bir süre öncede benzer bir olay yaşandı ve saat kulesi tadilata girmişti. Ancak Saat Kulesinin en üst yapısı çok eskidiği için maalesef dökülüyor. Kültür müdürlüğüne ait olan saat kulesi kültür müdürlüğü tarafından Çanakkale belediyesine devredilmiş. Bu sorunun en kısa sürede çözülmesi lazım yoksa burada bir kişi hayatını kaybedecek ya da ağır yaralanacak. Buradaki önlem devam etmeli ve saat kulesinin en üst yapısına kopan betonların düşmemesi işin file gerilmesi gerekir” dediler. Olayın ardından saat kulesi meydanına emniyet kuvvetleri de gelerek çevre güvenliği aldılar.
 
Ogün İnal