Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 3 Aralık Engelliler günü dolayısı ile Hamdibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bir tören düzenlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve İlçe Milli Eğitim müdürü Erkan Bilen, Özel Naz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Murat Nohutçu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Özel Rengin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ettiler. Ardından Hamdibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Düzenlenen törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim müdürü Erkan Bilen  “Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak, kendilerinin ve ailelerinin önlerindeki engellerini kaldırmak ve yaşama daha mutlu bakabilmelerini sağlamak adına büyük gayret gösteriyoruz. Ülkemizin başarısı için gayret sarf eden, karşılaştıkları her türlü güçlüğe rağmen bıkmadan, yılmadan azimle çalışan, onurlu duruşları ve başarılarıyla hepimize örnek olan engellilerimizin 'Dünya Engelliler Günü'nü canı gönülden kutluyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Özel Eğitim öğrencileri oyun ve dans gösterileri  gerçekleştirdi. Daha sonra özel eğitim öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırladığı resim ve el sanatları sergisi gezilmesinin ardından program sona erdi.
 
Haber Merkezi