Sağlık Sen Genel Merkezi ‘nin bir dizi eylem kararı aldığını aktaran Özen, 7 ve 9 Aralık günlerinde Türkiye Genelinde iş bırakma eylemi gerçekleştireceğini bildirdi.
 
Pandemi döneminde önemli görevler üstlenen sağlık çalışanlarının maaşlarına iyileştirme düşünülüyordu. Beklenen iyileştirme doktorları sevindirirken diğer sağlık çalışanlarını üzdü. İyileştirmenin sadece doktorlara yapılmasını doğru bulmayan Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Özen, hekimlere yapılan iyileştirmelerin gerekli olduğunu belirterek, “Ancak bu iyileştirmeler yapılırken geriye kalan 700 bin kişilik sağlık çalışanının yok sayılması yanlış bir karardır.” dedi.
 
Özen açıklamalarının devamında şu sorunları dile getirdi, ““Bu karar Sağlık Çalışanları arasında iş barışını bozmaya zemin hazırlamaktadır. Bu sebeple Sağlık Sen Genel Merkezimizin kararı ile Bir dizi eylem kararı almış bulunmaktayız. Teşkilat toplantısı vesileyle bulunduğumuz Antalya da İl sağlık müdürlüğü önünde saat 16:00 da yaklaşık 1200 teşkilat menbumuz ile birlikte basın açıklaması yapacağız. 7 Aralık Salı günü saat 12:30 da Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimlik önünde basın açıklaması yapılacaktır. 7 Aralık 2021 günü (tam gün) Türkiye Genelinde iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz. 9 Aralık 2021 günü (tam gün) Türkiye Genelinde iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz. 5-9 Aralık günü genel katılım ile Sağlık Bakanlığı önünde eylem yapacağız. Buradaki amacımız vatandaşlarımızı mağdur etmemek değildir. Tepkimiz saha gerçeklerinden kopuk, sahadan habersiz, sağlık çalışanlarını ayrıştıran guruplaştıran, yok sayan Sağlık Bakanlığı ve bürokratlarınadır.
Sitemimiz ilimizde can siperhane bir şekilde layığı ile görev yapan sağlık yöneticilerimize değildir.

İlimizde milletimize hizmet üretme konusunda katkı sunmaya da zor zamanlarında destek olmaya yüke omuz vermeye hazırız” denildi.


Kaynak: Haber Merkezi