Kurda yaşanan artışlar piyasalarda negatif etkiler yaratmaya devam ediyor. Özellikle evini ve otomobilini satmak isteyenler, fiyatların daha da artabileceği öngörüsü ile beklemeye geçti. Bu da fiyatların artmasına neden oluyor, konut satışında da metrekare fiyatları ile en pahalı 10 şehir arasında yer alan Çanakkale’de  emlak piyasası hakkında İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendirme yapan Gayrimenkul Danışmanı Hasan Alper Akkoca, ‘’ Türkiye’de en pahalı 10 il arasında Çanakkale’yi görmek beni şaşırtmadı. Çanakkale’nin metrekare fiyatı olarak pahalı olmasında birçok etken var. Çanakkale insanıyla, tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla her yönüyle yaşanabilir bir şehir. 1915 Çanakkale köprüsü ile de artık ulaşımı da daha kolay olacak. Göç alan bir şehir Çanakkale’’ ifadelerini kullandı.

 Son dönemde Türkiye’de gerçekleşen ekonomik etkenlerin döviz artışı ve bunun enflasyon üzerinde etkileri ile birlikte konut fiyatları artışı devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir emlak satış sitesinin açıkladığı, Türkiye genelinde satılık konutta metrekare fiyatı en pahalı olan 10 ilin birincisi 10 bin 167 TL ile Muğla olurken, Muğla’yı, 7 bin 824 TL ile İstanbul, 5 bin 947 TL ile Antalya, 5 bin 482 TL ile İzmir, 4 bin 236 TL ile Çanakkale, 4 bin 232 TL ile Balıkesir, 4 bin 062 TL ile Yalova, 3 bin 991 TL ile Gaziantep, 3 bin 852 TL ile Denizli ve 3 bin 718 TL ile Edirne takip etti.

“Gayrimenkulünü satmaya çalışanlar dolar kuru üzerinden fiyatlama yapıyor”
Emlak artışları ile en pahalı ürünler arasında yer alan Çanakkale'nin 5. sırada yer almasını değerlendiren Emlak Danışmanı Hasan Alper Akkoca, ‘’Kur dengesizliği fiyat dengesizliğine yol açıyor. Gayrimenkulünü satmaya çalışanlar dolar kuru üzerinden fiyatlama yapıyor’’ diyerek, fiyatların artması ve Çanakkale'nin durumu hakkında değerlendirme yaptı. Akkoca; ‘’ Döviz kurlarının artışı konut fiyatlarını etkiledi tabii ki. Bu durumda satmaktan vazgeçen mülk sahipleri de oldu. Çok ciddi fiyat artışı yapıp satışa devam eden mülk sahipleri de oldu. Kur dengesizliği fiyat dengesizliğine yol açıyor. Gayrimenkulünü satmaya çalışanlar dolar kuru üzerinden fiyatlama yapıyor. Alıcı adayları biz TL ile kazanıyoruz dolar artınca neden fiyat artıyor anlamıyoruz diyorlar. Her iki tarafta haklı. İki tarafında olduğu durumlarda sistemde hata vardır diye düşünüyorum. Türkiye de en pahalı 10 il arasında Çanakkale’yi görmek beni şaşırtmadı. Çanakkale’nin m2 fiyatı olarak pahalı olmasında birçok etken var. Çanakkale insanıyla, tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla her yönüyle yaşanabilir bir şehir. 1915 Çanakkale köprüsü ile de artık ulaşımı da daha kolay olacak. Göç alan bir şehir Çanakkale. Talep çok fiyatlar artmaya devam ediyor’’ dedi.
 
Şenay Azman