AK Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ'ın geçim tavsiyesi olay oldu. Demirbağ, "Eti kiloyla değil gramla; meyve ve sebzeyi de taneyle alın" dedi. Demirbağ'ın bu sözlerine muhalefetin yanı sıra vatandaşlar da tepki gösterdi.

Katıldığı televizyon programında tasarruf tedbirlerini sıralayan AK Partili Demirbağ, "Ekonomik sıkıntı çekebiliriz. Normal şartlarda bir kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz. Domatesi iki kilo yerine iki tane alırız. Kış günü turfanda sebzeleri kullanmak zaten sağlığa da çok faydalı değil" ifadelerini kullandı. AK Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ'ın yüksek enflasyon ve gıda fiyatlarındaki artışlar ve peş peşe gelen zamlarla ilgili vatandaşlara verdiği tavsiye gündem oldu. Çanakkaleli vatandaşlar Demirbağ’a tepki göstererek, “Tok, açın halinden anlamaz. Kiloyla değil, gramla alıyoruz. Her şeyi nasıl alacağımıza karar vereceklerine önce biraz insanca maaşlarla yaşamamızı sağlasınlar. Bu şekilde insanlarla dalga geçer şekilde açıklamalarda bulunmaları tam anlamıyla halkı küçük görmektir” dediler.
AYDENİZ TAŞOVA:
Tok açın halinden anlamaz. Gelinen nokta her zaman söylediğim gibi siyasal islamcıların bu ülkeyi hem ahlaki olarak, hem de ekonomik olarak çökertmişlerdir. AKP'nin ampulü kırılmıştır. Rahmetli Demirel'in bir sözü vardır : ‘70 sente muhtacız. Türkiye’de 70’lerin sonunda yaşanan ekonomik krize atfen sarf edilmiştir. Demirel, dış ticaret açığındaki artışı ve döviz darboğazını bu sözle ifade etmiştir. AKP ülkenin geleceğini de ümitlerini de çalmıştır. Durmak yok yola devam diyorlardı ya. Seçimlerde hepsi Yolcu Abbas. Bunlara söylenecek daha çok şey var da "Daha adil bir dünya" için söz söylemek değil, kitap yazmak lazım.
AHMET MANTAŞ:
Asıl görevleri milletin sorunlarına çözüm üretmek, refah seviyesini yükseltmek ve daha iyi yaşam koşulları sunmak olan kişilerin kalkıp bu şekilde insanlarla dalga geçer şekilde açıklamalarda bulunmaları tam anlamıyla halkı küçük görmektir. Bizim toplumumuzda kurbana ortak girmek diye bir tabir vardı şimdi sayın vekil bir elmaya ortak girilmesini tavsiye ediyor. Ama Sayın Vekil unutmasın ki; kendisini bu göreve getiren halk bu görevden almasını da bilir.
SİBEL BOZKURT:
Bırak, iki kilo eti, vatandaş gramla alamıyor.  Biz Çanakkale’de nispeten daha kolay ulaşıyoruz gıdaya ama, büyük şehirlerdeki yaşayanlara Allah yardımcı olsun. Tane ile değil, pazar toplanınca kalanları alamıyor insanlar.


HAYRİYE DEMİR:
Her şeyi nasıl alacağımıza karar vereceklerine önce biraz insanca maaşlarla yaşamamızı sağlasınlar, emekli olarak geçinmek bu zamanda imkânsız, kendi evimiz olmasa bu şartlarda kira nasıl öderiz, nasıl faturalara yetiştiririz bilemiyorum. Geçende markete gittim sadece, iki poşet şeye 300 TL harcadım. Bu sadece 10 günlük bir şey bir aile mutfak masrafı en az 1500 TL, biz zaten o kadar emekli maaş alıyoruz. Faturalara hiçbir şey kalmaz, torunlarımıza para bile veremiyoruz.
 
MUHALEFETTEN DE ÇOK SERT TEPKİ
Demirbağ'ın ifadeleri bir anda gündem olurken, başta CHP olmak üzere muhalefetten ağır eleştiriler geldi.
CHP Sözcüsü Faik Öztrak yaptığı açıklamada "İnsaf be kardeşim. Bırak eti, domatesi, sebzeyi. Millette ekmek alacak hal bırakmadınız. Bunlar kibir abidesi olmuşlar, milletle alay ediyorlar, utançlarını yitirmişler. Bunların gözleri var görmez, kulakları var duymaz, kalpleri de millete karşı mühürlü. Milletimiz, ‘nas’ı ağızlarından düşürmeyenlerin bu halini görünce, Erdoğan şahsım hükümetinin karanlığından sabahın aydınlığına tez elden ulaşabilmek için gece gündüz Felak, Nas duaları okuyor. Bunlara bir tavsiyede bulunuyorum. Öyle gözüküyor ki ekmeğe gelen zamlar durmayacak. Erken davransınlar, beyaz ekmeğin zararlarını millete şimdiden anlatmaya başlasınlar. Bu işin bir tane çözümü var. Seçim, seçim, seçim" ifadelerini kullandı.
İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ise, "Milletle alay etmek Gayrettullaha dokunur" diyerek konuştu. Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise yaptığı açıklamada Demirbağ'a tepki göstererek "Zülfü efendi! Sağlığı zararlı olan tek şey var, o da sizsiniz. Bu milletin açlığıyla dalga geçmeyin. Yokluğuyla dalga geçmeyin” dedi.
Mine Tarım