Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Biga İlçe Başkanlığı’nın Elmalı Köyü’nde düzenlediği atalık buğday çeşitlerinin ekilişi etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe CHP’li belediye başkanları katıldı.

Çanakkale Belediyesi’nin tohum sandığı çalışmaları ile üretilen tohumlar Biga’da toprakla buluştu. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “CHP Biga İlçe Başkanlığının Elmalı Köyü’nde düzenlediği Atalık Buğday çeşitlerinin ekilişi etkinliğine katıldık. Belediyemiz Tohum Sandığı çalışmaları ile üretilen Karakılçık, Akbaşak ve Sarı Buğday gibi Anadolu’muzun bin yıllık genetik mirası tohumlarımız toprakla buluştu” dedi.

Etkinlik ile ilgili bilgi veren CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, “Biga İlçe Örgütümüzün planlamasıyla Çanakkale Belediye’mizin desteğiyle, üreticiye desteğimizi Biga, Elmalı Köyü’müzde ‘’Yerli Karakılçık Buğdayı’nı toprakla buluşturarak sürdürüyoruz.  Elde edilecek hasat yine Biga İlçemiz üreticisine dağıtılarak Atalık Tohumları’mızın çoğalmasına katkı koyacağız. Elmalı köy muhtarımız ve köy halkımıza nezaket ve misafirperverlikleri için çok teşekkür ederim” dedi.
Mine Tarım