Bir süredir ülkede hararetle tartışmaları devam eden Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu gündemden düşmüyor. Hükümet tarafından böyle bir çalışma olmadığı söyleminden sonra MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’nin EYT mağduriyetini tekrar gündeme getirerek, “6 milyonu aşkın EYT’lilerin bütün problemleri mecliste çözülüp gündemden tamamıyla çıkarılmalı” sözlerini değerlendiren Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çağlayan, ‘’Yıllardır mücadelesini verdiğimiz bu haklı davamızda kendisine canı gönülden katılıyoruz’’ dedi.

Bir süredir tartışmaları devam eden Emeklilikte Yaşa Takılanlar Mağduriyeti gündemden düşmüyor. Bir süre hükümet çalışma yapmaya hazırlanıyor tartışmaları, sürerken bu konuda bir çalışma yapılmadığının anlaşılması üzerine geçen hafta gerçekleşen MHP Grup Toplantısında bu konuda konuşan Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin, “6 milyonu aşkın EYT’lilerin bütün problemleri mecliste çözülüp gündemden tamamıyla çıkarılmalı” sözleri gündem oldu. Bu sözleri değerlendiren Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çağlayan; ‘’Yıllardır mücadelesini verdiğimiz bu haklı davamızda kendisine canı gönülden katılıyoruz.’ diyerek kısa bir demeç verdi.

Bahçeli sözlerini değerlendiren Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (ÇEYTD) Başkanı Murat Çağlayan; ‘’MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli uzun bir aradan sonra bugünkü grup toplantısında EYT mağduriyetini tekrar gündeme getirerek, 6 milyonu aşkın EYT’ lilerin bütün problemleri mecliste çözülüp gündemden tamamıyla çıkarılmalı diyor. Biz EYT Federasyonu ve Dernekleri olarak yıllardır mücadelesini verdiğimiz bu haklı davamızda kendisine canı gönülden katılıyoruz. Lakin bu problemin çözümünde yeni mağduriyetlerin olmaması ve tekrar hayallerle oynamaması için, kademeli geçiş, formüller gibi söylem ve çalışmaların yerine 4447.nolu yasanın aleyhte geriye dönük işletilmesinin iptali, 5510 sayılı yasanın yanlış uygulamalarının (Aylık Bağlama Oranları) düzeltilmesi ve resmi gazetede yayımlanması ile olacağını hatırlatmak isteriz. Hemen akabinde, Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın yapmış olduğu açıklamalarla Sayın Cahit Özkan’ın EYT sorunu ve yarattığı mağduriyetlerden maalesef bihaber olduğu ve bu mağduriyete bakış açılarını göstermiştir. Haklı mücadelemize ve sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Ogün İnal