Cuma akşamı geç saatlerde güncel zam gelmeden, Çanakkale ve ilçelerde vatandaşlar, gece yarısından itibaren akaryakıta gelecek zam öncesi, benzinliklere akın ettiler. Benzine gelen zamlar sosyal medyada gündem oldu.

Geçtiğimiz gün Merkez Bankası Faiz Kararını açıkladıktan sonra artan dolar sebebiyle benzine 52 kuruş, motorine 50 kuruş zam kararı alındı. Zamlar Cuma gecesi 12;00’dan itibaren pompaya yansımaya başladı. Otogazda ise 45 kuruş zam geldi. EPGİS zamların kesinleştiğini açıklayarak, "Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 20/11/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 52, Motorinde 50 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur. LPG otogazda ise 45 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur." ifadelerini kullandı. Yaşanan zamlar öncesi son depolarını zamsız kullanan vatandaşlar, Benzin istasyonlarında uzun kuyruklar kalabalıklar oluşturdu. Ayrıca depolarını son zamsız yakıt ile dolduran vatandaşlar nakit olarak değil kredi kartı ile yapıldı.

Sosyal medya hesabından zam kuyruklarıyla ilgili paylaşımda bulunan Çanakkaleliler şu ifadeleri kullandı: 

C.A:
“CEHAPE kuyruk diyerek büyüyen muhafazakar nesil tuhaf bir şok içinde,  şu an algılamakta, süreci çözümlemekte bilinçsel bir travma yaşıyor. Tam ne olduğunu, üstelik ne olacağını da anlayamıyor. kelime kısaca: şok, amnezi, bilinç kaybı. Henüz tam olarak kendilerine neler olduğunu da göremiyorlar. İktidarlarının sonsuz ve mükemmel olduğu yanılgısıyla bu kadar erken ve ağır yüzleşeceklerini hiç beklemiyorlardı. Bir yanda ilaç kıtlığı başladı, diğer yanda piyasada garip biçimde stok kavramları dolaşıyor. Dolar 11-12 TL, kuyruklar başlamış durumda ekonomik kriz artık kendilerinin de açık gördüğü durum. Tıpkı filmdeki meşhur sahne gibi. Sayın Arınç, Sayın Cemil Çiçek neyi itiraf ediyorlar Firdevs hanım?”
 
B.D:
“Benzinliklerdeki varlık kuyrukları görülmeye değer. Eyyyy dıjjjj güçler çatır çatır çatlayın ulan.”
 
E.Ö:
“Gençler siz bilmezsiniz. Gazyağı kuyrukları vardı bu ülkede gazyağı alamıyorduk.”

T.K:
“Bir zamanlar; gazyağı, benzin, margarin, kuyrukları vardı diyenler, iki yıl önce soğan, patates kuyruğunu unutmuş, unutturmuşlardı. Eyyy! diye konuşmaya başlayanlar; şimdi ise şeker, ayçiçek yağı kotayla veriliyor. (yakında karneyle olabilir) Benzin kuyrukları başladı, ucuz ekmek kuyrukları da var. Geçiş garantili, dövizle hesaplanan, köprü, otoyol, uçmayan uçak, ortada olmayan otomobil, hasta garantili şehir hastaneleri, ithalat lobileri ve milletini seven müteahhitlerinizle övünebilir. Mehtaplı bir havada Ay'a bakarak, oraya yolculuğu hayal edebilirsiniz. Ardından hayaldi gerçek oldu.”
 
İbrahim Akın Kazancı