Başkan Gökhan mesajında şu ifadeleri kullandı; “Her çocuk korunması, sağlıkla yeşertilmesi gereken bir fidandır. Yeşerecek fidanların köklerinin toprakla sımsıkı buluşması, oyunla, güvenle, bilimle, barışla beslenmesi için de yetişkinlere sayısız görev düşüyor. Biliyorsunuz, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesine göre çocuklarımızın yaşama, eğitim, sağlık, vatandaşlık, oyun gibi pek çok temel hakkı vardır.
 
Bugün, bu haklar arasında dikkat çekmek istediğim, günümüzün en elim problemlerinden biri haline gelen çocukların istismar ve ihmalden korunma haklarıdır. Yani yasalar önünde var olan ama çocuklarımızın erişemediği haklardan. Savunmasız küçük bedenleri günümüzde halen çocuk işçi, çocuk gelin sıfatlarına maruz bırakılmakta, göçle yaşamları savrulmakta, daha da acısı taciz ve istismara kurban edilmektedir. Yeryüzünde bir çocuğu örselemek, incitmek, onun çocuk bedeni üzerinden istismara yönelmek kadar aşağılık bir şey düşünemiyorum. Bu durum yarınlarımız dediğimiz çocuklarımızın yüreklerinde onarılması çok zor ve hatta mümkün olmayan derin yaralar açmakta, toprağa sımsıkı tutunması gereken köklerini karartıp kurutmaktadır.
 
Çok Kıymetli Yetişkinler, her çocuğun bizlerin sevgisi ve korumasına muhtaç olduğunu; onların omuzlarına acı travmalar ve ağır yükler yüklemek yerine, hangi dil, din ve ırktan olursa olsun tüm akranlarıyla eşit ve adil bir dünyada büyümelerini sağlamanın insanlık görevimiz olduğunu vurgulamak isterim. Tüm bu hislerimle, 19 Kasım Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarı Önleme Günü ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesiyle tüm çocuklarımıza; eşit, adil, sağlıklı, mutlu ve barış dolu bir geleceğe erişmeleri adına şahsım adına elimden gelen mücadeleyi göstereceğime söz veriyorum.”
 
Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi