Bilim Kurulu Üyesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Şener Pandemi sürecinde vaka sayılarının artması üzerine sosyal medya üzerinden değerlendirme yaptı. Alper Şener, ‘’Şimdi sorular üzerine kronolojik sıra ile yazayım, “Vaka sayısı hala neden yüksek?” Hayat eve sığar dedik, sığmadı, AVM’ler restoranlar kahveler doldu taştı, maçlar, düğünler, aynen devam etti.  Okullar kapandı, sokağa çıkma yasakları oldu. ‘Açın okulları’kapatın okulları’ sesleri bitmedi’’ dedi.
Dünya’da ve Türkiye’de vaka sayıları hızla artışa devam ederken, Pandemi de hala vaka sayısı artışının hızla devam etmesi üzerine sosyal medya üzerinden değerlendirme yapan Prof. Dr. Alper Şener kontrolsüz sosyalleşmeye dikkat çekti.

‘Salgının istediğini değil, kendi istediğimizi yaptık’’
Pandemi sürecinde gerçekleşen, tedbirler ve aşılarda gerekli dikkati göstermeyenlerin var olduğunun altını çizen Prof. Dr. Alper Şener, ‘’Maske, mesafe, hijyen dedik, kelle paça yeterli bunlara ne gerek var? diyenler ekranlarda boy gösterdi. Aşılar geldi” deneysel sıvı” olmam diyenler bilip, bilmeden, bilimi yerden yere vuranlar hastalananlara ilaçları almayın, hastaneye gitmeyin çağrıları yaptı, tüm bunların hepsi; akıl, fikir, duygu karışıklığına sebep oldu ve yaklaşık 8,5 milyon kişi hala ya aşı olmadı ya da hatırlatma dozunu olmadı, Delta Varyant hızını kesmek için yüzde 80 üstünde aşılanmış,  yakın zamanda hastalığı atlatmış yani kanında yeterli antikor olan kişiye ihtiyaç var. Bizde oran kaç? Yüzde 58. Maske hak getire, mesafeye hiç bakan olmadı zaten, özetle; salgının istediğini değil, kendi istediğimizi yaptık’’ şeklinde konuştu.
‘’Bu kış zor geçecek anlaşılan. Avrupa’da durum kötüye gidiyor’’
 
Vaka sayılarının Dünya’da ve Avrupa yükselişi ile ilgili de kışın zor geçeceğini ifade eden Prof. Dr. Alper Şener, ‘’Aşınızı olun, hiç değilse bireysel korunmak için, çünkü artık maalesef  “toplumsal kontrol” treni kaçtı. Bu kış zor geçecek anlaşılan. Avrupa’da durum kötüye gidiyor. Aşınızı mutlaka biran önce olun, iyiye işaret değil’’ dedi.
 
 
İbrahim Akın Kazancı