Futbol eğitimine dört buçuk yaşında Çanakkale Beşiktaş Futbol Okulu’nda başlayan Rüya Su Altınöz yeteneğiyle uluslararası arenada da dikkat çekiyor.

Disiplinli çalışması ve azmiyle antrenmanlarını sürdüren Çanakkaleli sporcu Rüya Su Altınöz geçtiğimiz günlerde ASSA menajerlik şirketi ile İzmir’de resmi sözleşme imzaladı. Kendi yaş grubunda ve cinsiyetinde Türkiye’de Rüya Su kalibresinde bir sporcu olmadığını fark eden ve yurtdışında bağlantıları olan Andrew Simes’in kurduğu ASSA şirketi, özellikle İngiltere’den Rüya Su için burs, eğitim ve altyapı tekliflerini değerlendiriyor. Kendi yaş grubunda ülkemizde imzalanan ilk ve tek anlaşma ile hayallerine ulaşma yolunda ciddi adım atan sporcu görüşmelerini sürdürüyor. Avrupa rüyası için hız kesmeden çalışan Rüya Su Altınöz’e hedeflerini gerçekleştirmesi konusunda her türlü desteği verdiklerini belirten ailesi ise doğru bir tercih ve yönlendirme sayesinde kızlarının dünyanın sayılı futbolcuları arasında yer alacağına gönülden inandıklarını belirttiler.

ERKEK SPORCULARLA MAÇA ÇIKTI
Yaşının küçük olması ve kendi yaş kategorisinde futbol oynayan kız arkadaşlarının olmaması sebebiyle sürekli erkek arkadaşları ile antrenman yapan Rüya Su çok sevdiği ve hayali olan futbolculuk için iki yıl devam ettiği ve dereceleri olan yüzme sporunu bıraktı. Pandemi döneminde bireysel olarak devam ettiği antrenmanlarına, Pandemi sonrasında özel antrenmanlarını da ekleyerek daha yoğun bir şekilde devam eden sporcu Kuşadası, Edirne ve Çanakkale’de turnuva ve özel maçlar dahil olmak üzere erkek sporcular ile yaklaşık kırk maça çıkarak, bu anlamda oynadığı oyunla da dikkatlerini üzerine çekti. Özellikle fiziği ve uzak mesafeden attığı şutlar ile adından söz ettirmeyi başaran Rüya Su’nun sosyal medya hesabında paylaştığı videolar yurt içi ve yurt dışında on binlerce kez izlendi. Bu özellikleri ile dikkat çeken Rüya için Haziran ayında gelen bir mesajla hayatında başka bir kapı açıldı. Bu mesaj Konaksporun yardımcı antrenörü ve aynı zamanda Romanya Milli Takımı eski oyuncusu ve Türkiye kadınlar liginde en fazla şampiyonluğu olan futbolculardan biri Monica Simes'dan geldi. Bu mesaj sonrasında Haziran ayında Monica Simes, eşi Andrew Simes, Rüya ve ailesi ile İzmir'de bir araya geldi ve futbol kariyerinde gelecek planları üzerine bir sohbet gerçekleştirdi. Rüya Haziran ayı içerisinde Beşiktaş Kadın Futbol Takımının İstanbul seçmelerine de katıldı ve altyapıya seçildi. Çanakkale de yaşıyor olması ve Beşiktaş antrenmanlarının İstanbul’ da yapılması sebebiyle bu antrenmanlara katılamayan Rüya Su hayalleri için daha büyük bir adım atmaya karar verdi. Bu anlamda da Andrew Simes ile yeniden görüşmelere başlayan aile ASSA menajerlik şirketi ile Avrupa hayalleri için b noktada resmi sözleşme imzaladı. Atılan adımla hayallerine bir adım daha yaklaşan sporcunun en büyük hayali ise, Ronaldo gibi dünyanın en iyi futbolcusu olmak.
Özel Haber: Mine Tarım