Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes" kampanyası kapsamında her vatandaş, dikilen fidanlara karşılık kendi adlarına düzenlenen sertifikaları ve teşekkür metni e-devlet üzerinden görüntüleyebiliyor.
 
Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde, bugün 81 ilin yanı sıra birçok ülkede planlanan etkinliklere milyonlarca vatandaşın katılımı bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen kampanya kapsamında vatandaşlar, dikilen fidanlara karşılık kendi isimlerine özel düzenlenen "Geleceğe Nefes" sertifikasına e-Devlet sisteminden erişilebiliyor. Sertifikada kişilerin adına dikilen 3 bölgenin isminin yanı sıra "Bugün fidan yarın nefes diyerek fidan sahiplendiğiniz, geleceğe nefes olduğunuz için teşekkür ederiz" mesajı yer alıyor. Etkinlikle yılsonuna kadar Orman Genel Müdürlüğü tarafından yetiştirilen 252 milyon fidanın geleceğe nefes olması bekleniyor.
 
ÇANAKKALE'DE GERÇEKLEŞTİ
Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında Çanakkale genelinde 21 bin 440 fidan dikildi. “Daha yeşil bir Türkiye” için “Milli Ağaçlandırma Günü “olarak ilan edilen 11 Kasım tarihinde saat 11:11’de 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ağaçlandırma etkinliğinin Çanakkale’deki töreni, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve halkın katılımıyla Gökçalı Köyü’nde gerçekleşmişti.
 
İbrahim Akın Kazancı