“Festival iptal, eğlenmeye yüzümüz yok”
Yaklaşık 1 buçuk milyonluk bir bütçe ile gerçekleştirilen festivalin iptal edildiğini Çanakkale Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Oturumunda kamuoyuna duyuran Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Vatandaş zor durumdayken, ekonomi zor durumdayken, bir festivale bütçe ayırıp, bu kentte eğlenmeye yüzümüz yok,  diye düşünüyoruz. Bu kaynakları daha verimli yerler için kullanmak istiyoruz” dedi.

Çanakkale Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Oturumunda gündeme dair gelişmeleri paylaşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,   Ergeneken Davası, iptal edilen Uluslararası Troya Festivali ve Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin LGBT paylaşımı konusunda değerlendirmeler de bulundu.

“FESTİVAL İPTAL, EĞLENMEYE YÜZÜMÜZ YOK!”
55 yıldır geleneksel olarak gerçekleştirilen ve tarihi boyunca sadece bir kez 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin olduğu 2016 yılında iptal edilen Uluslararası Troia Festivali ekonomik krizin kurbanı oldu.
Yaklaşık 1 buçuk milyonluk bir bütçe ile gerçekleştirilen festivalin iptal edildiğini Çanakkale Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Oturumunda kamuoyuna duyuran Başkan Gökhan, “Ekonomik zorluklar belediyemizi de etkiliyor. Çünkü iller bankasından gelen payda düşüş var. Devletin vergi gelirlerinde azalma söz konusu. Esnafın ve vatandaşın sıkıntıya düşmesi sebebiyle ödemelerde sıkıntı yaşanıyor. Belediyenin kasasına giren paralarda da düşüş var. Bizler de bu yüzden festival için kullanılacak 1 buçuk milyon hatta üzeri olabilecek bir parayı, bu yıl harcamama kararı aldık. Vatandaş zor durumdayken, ekonomi zor durumdayken bir festivalle bu kentte eğlenmeye yüzümüz yok, diye düşünüyoruz. Bu kaynakları daha verimli yerler için kullanmak istiyoruz” dedi.

“İNŞALLAH YAPANIN YANINA KÂR KALMAZ”
Sözlerine herkesin beraat ettiği Ergenekon davası hakkında değerlendirme yaparak sürdüren  Başkan Gökhan, “Bu ülkede kötülüklerin hesabı sorulmuyor. Geçtiğimiz günlerde Ergenekon davasından yargılanan herkes hakkında beraat kararı verildi ama sevinemiyoruz, o yiten canları nasıl telafi edebiliriz? Buna sebep olan insanlar Türkiye’den kaçtılar. Kahraman ilan edilen, altına zırhlı araç verilen Savcı Zekeriya Öz kaçtı. Biz yıllarca söyledik, bunlar FETÖ’cü diye! Ki benim de başıma geldi, bana dava açan o hakimler, savcılar da FETÖ’cü çıktı. En son rezillik ise Adil Öksüz kaçtı. Şimdi FETÖ’yü acaba temizleyebilir miyiz diye debelenip duruyoruz. İnşallah yapanın yanına kâr kalmaz!” şeklinde konuştu.

“BİZE DÜŞEN SADECE SAYGI DUYMAKTIR”
Ülgür Gökhan, LGBTİ bireylerle ilgili tüm CHP’li belediyeler ile Çanakkale Belediyesi’nin de Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma gelen tepkilere de yanıt veren Başkan Gökhan,  “Biz, Onur Haftası sebebiyle belediyenin hesabından bir paylaşım yaptık. Ama troller kaşıdı ve durum spekülatif hale geldi. Oysa biz CHP belediyeleri olarak evrensel, eşitlikçi barış açısı ile ortak paylaşımlar içinde olmayı önemsiyoruz. Biz dinleri, dilleri ve mezhepleri nedeniyle ayrımcılığa uğrayan tüm insanların yanındayız. Bu insanlık görevidir. Eşcinsel yönelimler de insanlık tarihi kadar eskidir. Birbirimizin yaşam tarzına ve seçimlerine saygı duymaktan başka yol yoktur. Asıl tepki göstermemiz gereken, çocuklara tecavüz eden, kız çocuklar ile evlenmeyi doğru bulanlar hastalıklı zihinlerdir. Bununla birlikte Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yıllar evvel katıldığı Genç Bakış programında eşcinsellerin de yasal güvenceye alınması şart, demiştir. Buna keza AK Parti LGBTİ gibi oluşumların da olduğunu biliyoruz. Sayın Emine Erdoğan’ın Bülent Ersoy’un dâhil olduğu iftar programları düzenlediğini biliyoruz. Hatta Osmanlı’da yaşanan birtakım bu tip olayların da bilincindeyiz. Bizim kimsenin cinsel tercihini özendirmek gibi bir derdimiz yok. Bize düşen sadece saygı duymaktır.”

Altuğ Acer