Ayvacık Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Emre Öz, iki gün önce Ayvacık Muhtarlar Derneği Başkanı Gürcan İçcan’ın Ülgür Gökhan’ı kınama açıklamalarına tepki gösterdi.
 
Ayvacık Muhtarlar Derneği Başkanı Gürcan İçcan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Kasım Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda sarf ettiği, “Ücra köyler, dandik dundik köyler” ifadelerine tepki göstererek, Gökhan’ı özür dilemeye davet etmişti. Öz de,‘’ İl Özel İdaresinin köylerin sorunlarına yeteri kadar çözüm olmadığını, muhtarlıklara ayrı bir bütçe tahsis edilmesi gerektiğini anlatmak için kullandığı kelimeler bazıları tarafından yine cımbızlanarak çarpıtıldı. Aynı tezgahtan çıkan açıklamalar. Muhtarlar Derneği’ni AK Parti’nin arka bahçesiymiş gibi kullanmayı bırakın” dedi.
 
Kasım Ayında Çanakkale Belediyesi Meclis toplantısının 1. Birleşiminde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’nin köylerinin durumunun vahim olduğunu ifade ederek, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Sizle bir gün beş, altı köyü gezelim. Bir de o köydeki gençlerle konuşalım olmaz mı? Gidelim, hem de öyle ücra köylere, dandik, dundiklere değil; çok fazla nüfus olmuyor o köylerde” ifadeleri çok tartışılmıştı. Bu tartışma yaratan sözlere muhtarlar derneklerinden gelen açıklamalara tepki Ayvacık İlçe Başkanı’ndan geldi.
“Verdiğiniz demeçte ki cümlelerin kendi fikriniz olduğundan emin misiniz yoksa elinize tutuşturulan başkaları tarafından hazırlanan metni mi okudunuz?’’ diyerek konuşan CHP Ayvacık İlçe Başkanı Emre Öz, ‘’Çanakkale Belediyesi Kasım Ayı meclis oturumunda Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’ın köylerimize yeteri kadar hizmet gitmediğini, köylerde genç nüfusun geçinemediği için şehirlere göç ettiğini, tarım ve hayvancılığın yapılamaz hale geldiğini, İl Özel İdaresinin köylerin sorunlarına yeteri kadar çözüm olmadığını, muhtarlıklara ayrı bir bütçe tahsis edilmesi gerektiğini anlatmak için kullandığı kelimeler bazıları tarafından yine cımbızlanarak çarpıtıldı. Ayvacık Muhtarlar Derneği Başkanı başta olmak üzere, İlçe muhtarlar derneği başkanları aynı tezgâhtan çıktığı çok net olan açıklamalar ile tuzağa düşürülerek, sözüm ona Sayın Ülgür Gökhan’ı kınayan demeçler verdiler. Ayvacık Muhtarlar Derneği Başkanı Sayın Muhtarımıza soruyoruz. Ayvacık İlçesinin 64 köyünün İl özel idaresinden yeteri kadar hizmet aldığını düşünüyor musunuz? Verdiğiniz demeçte ki cümlelerin kendi fikriniz olduğundan emin misiniz yoksa elinize tutuşturulan başkaları tarafından hazırlanan metni mi okudunuz? Yönetim Kurulunuzda ki değerli muhtarlarımız dahil bu yaptığınız açıklamadan kaç muhtarımız haberdardır, bu açıklamayı yaparken muhtarlarımızla fikir birliğine vardınız mı? Aşağıdaki videoyu izledikten sonra siz, Sayın Ülgür Gökhan'dan özür dilemeyi düşünür müsünüz? Sayın muhtarım size tavsiyemiz Sayın Başkanımız Ülgür Gökhan’ın açıklamasını tarafsızca dinlemeniz, önce kendi köyünüze sonra birliğini sağlayamadığınız muhtarlar derneğine dolayısıyla Ayvacık Köylerine hizmet etmeye çalışmanızdır. Ayvacık Muhtarlar Derneğini AKP’nin arka bahçesiymiş gibi kullanmayı bırakmanızdır’' ifadelerini kullandı.

İbrahim Akın Kazancı