Ordu’nun Korgan ilçesi kaymakamı Miraç Akbulut’un, hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmıştı.  CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Akbulut’un Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaptığı konuşmasında Atatürk ve Cumhuriyet vurgusu yaptığı için hakkında soruşturma açılıp görevden uzaklaştırıldığı iddia etmişti. Halk arasında paylaşılan ve çok konuşulan bu duruma bir tepki de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Prof. Dr. Cumhur Aslan’dan geldi. Aslan; ‘’ Zaman değişir, geriye Korgan Kaymakamı kalır. O tarihe not düştü” dedi.
 
Ordu’nun Korgan ilçesi kaymakamı Miraç Akbulut’un, hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmıştı. Görevden alınmasının 29 Ekim Atatürk’ün sözlerini ifade ettiği için görevden alınmasına birçok vatandaş sosyal medyadan tepki göstermişti. Bir tepki de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Prof. Dr. Cumhur Aslan’dan geldi.
Korgan Kaymakamın görevden alınmasını sosyal medya üzerinden değerlendiren Aslan, ‘’Tarihte öyle anlar vardır ki, not düşersiniz. Ülke tarihine, kişisel tarihinize, herkesin "olması gereken" konusunda sustuğu bir zaman diliminde sizin sadece olması gerekeni yapmanız dahi devrimci eyleme dönüşür. Toplum olağanüstü sekülerleşti. Devlet kadroları ve bürokrasi ise büyük oranda İslamileşti, muhafazakarlaştı. Yönetici bürokratların muhafazakar-İslami eğilimleri ve uygulamaları toplumda acaba "şeriat ve/veya islamcı devlet mi" oluyoruz kaygıları yaratıyor. Oysa toplum, en başta da örneğin türbanlılar inanılmaz dönüştüler, sekülerleştiler. Hoş hala bazı "otoriter" yapılardan kurtulamayan kemalistler, laikler bu dönüşümü göremeseler de, zaten bu süreç biraz da onların değişim dinamiklerini zamanında okuyamamalarından yaşandı’’ şeklinde ifade etti.
“Şu zaman değişir, geriye Korgan Kaymakamı kalır”diyen Aslan sözlerinin devamında, ‘’Bu devletin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'tür. Başka kurucu lider yoktur ve zaten teorik olarak olamaz. Bu devletin kurucu ideolojisi Atatürkçü düşünce ve felsefeye dayanır, ve zaten bir devletin iki kurucu ideolojisi olamaz. Fakat devleti, belediyeleri, kamu kurumları büyük oranda İslamcı- muhafazakar kadrolardan oluştuğu için, bu kadrolar Atatürk ve onun laik ideolojisini sevmezler. Bu açık ve net, Muhafazakar olmayıp, laik ve modern alandan kamuda görev alan bürokratlar da, yerlerinden olmamak için laik ve Atatürkçü söylemleri pek kullanmazlar. Kaymakam Miraç Akbulut ne yapmış. Yaptığı şeyde bir olağanüstü durum yok ki: Devletin kurucu lideri ve onunla ilgili 29 Ekim Cumhuriyet  bayramını kutlamış Atatürk ve Cumhuriyete sahip çıkmış, bunu açık bir dille ifade etmiş, şu: zaman değişir, geriye Korgan Kaymakamı kalır. O tarihe not düştü, çünkü’’ ifade etti.
 
 
İbrahim Akın Kazancı