Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’de Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Aslan, açıklanan enflasyon verileri ve gündemde yer alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in doğalgaz, elektrik ve akaryakıt zamlarına çözüm olarak, halka ‘tasarruf etmesi’ tavsiyesinde bulunmasını değerlendirdi.

Bakan Dönmez, “Daha çok kullananların biraz daha tasarrufa riayet etmesini istiyoruz. Evlerimizde özellikle 1 derecelik sıcaklık değişikliği, yani 23 yerine 22 derecede evinizi ısıtmanın aylık faturanıza etkisi yüzde 7 olur” demişti. Enerji Bakanı’nın kombinin kısılması uyarısını, çiftçinin elektrik kullanımında yaşadığı sıkıntıyı ve hayat pahalılığını eleştiren Prof. Dr. Cumhur Aslan paylaşım yaptı. Gündemde yer alan haberlere dikkat çeken Aslan, “Çiftçi artık ekmeyecek. Kombi artık kısılacak. Porsiyon azaltılacak’’ dedi.

Türkiye’de bir süredir devam eden ekonomik gidişat ve açıklanan enflasyon hakkında sosyal medya üzerinden değerlendirmeler yapan Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Aslan  gündemde yer alan bütün haberleri fotoğrafları ile ekleyerek durumu gözler önüne serdi. Aslan, ‘’Enflasyon yüzde19, eskiden tuvalet kağıdı yoktu, insanlar taşlarla hacet işini hallederdi, Birden ışık ışık, şimdi ısınmayı çözmüştük zaten, kombiyi kıs, parayı kap, tuvalete gelince, taşı kap, kıçı sil kampanyası ile hem sudan hem de kağıttan tasarruf, dün bir ekmek, iki hayat 1.5 lt su, bir eker küçük yoğurt 16 TL verdim. Çiftçi artık ekmeyecek. Kombi artık kısılacak. Porsiyon azaltılacak’’ dedi.

İbrahim Akın Kazancı