Çanakkale İl Hakem Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Barış Baydemir, Süper Lig Hakemi Ali Şansalan ve TFFHGD Çanakkale Şubesi Dernek Başkanı Tuncay Ercan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti. Trabzonspor-Fenerbahçe derbisi sonrası eleştiri ve sosyal medya linçlerinin hedefi olan Çanakkaleli hakem Ali Şansalan’a destek olan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Şansalan’ın arkasında olduklarını belirtti.

Süper Lig Hakemi Çanakkaleli Ali Şansalan’ın da bulunduğu, Çanakkale İl Hakem Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Barış Baydemir, Süper Lig Hakemi Ali Şansalan ve TFFHGD Çanakkale Şubesi Dernek Başkanı Tuncay Ercan’ın gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret ettiler. Ülkede spor ve hakemlerin maruz kaldığı baskıların konuşulduğu ziyarette, yakında başlayan Amatör ligler ile ilgili de hakemler bilgiler verdiler. Karşılıklı sohbetin ardından hakemlerin Başkan Gökhan’a takdim ettiği Futbol topu ve hakem formasının ardından ziyaret sona erdi.

Ziyarete ilişkin, Belediye Meclisi Kasım Ayı 2. Bileşiminde açıklamalarda bulunan,  Çanakkaleli Hakem  Ali Şansalan’a özellikle sosyal medyada yapılan linçlere de değinen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Çanakkale’mizin Süper Lig hakemi Ali Şansalan, Hakem Derneği ile beraber bana ziyarete geldiler.  Biliyorsunuz Ali Şansalan Çanakkale’nin yetiştirdiği bir hakem.  Çanakkale’den çok da hakem çıkmıyor. Keşke onun gibi Çanakkale’den birçok hakem çıksa.  Ama son Fenerbahçe-Trabzon maçını yönetimi ile ilgili oradaki Fenerbahçe yenilgisini Ali Şansalan’a bağladı ve sosyal medyada çok ciddi saldırılara maruz kalıyor.  Ailesi de özellikle bu işin içine katılıyor. Ama ben özellikle Çanakkaleli  hemşehrilerimden rica ediyorum, hatta tüm ülkedeki Fenerbahçelilerden rica ediyorum, insanız  hatalı mıdır, değil midir? Onun takdirini kendi kurumları yapar. Ama özellikle sosyal medyadan linç girişiminde bulunmak insani değil. Hele Çanakkalelilere hiç yakışmadı.  Onun için Biz Çanakkaleli olarak, bir hakem hemşehrimiz olarak Ali Şansalan’ın arkasındayız.  Her yaptığımız hatada eğer linç edilecek olursak bu işin sonu olmaz. Onun için ben tekrar tekrar Ali  Şansalan kardeşime başarılar diliyorum ve nice hakemlerin bu kentte yetişmesini temenni ediyorum” dedi.

Hasan Sami Er