Çanakkale OnsekizMart Üniversitesi (ÇOMÜ)  Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğr. Üyesi Prof. Dr. Arzu Mirici Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği’nin düzenlediği Solunum 2021 Dijital Kongresi’ne katıldı.

29 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen kongreye katılan Mirici, “Solunum 2021 Digital’den haber vermeye devam ediyoruz. Sevgili Seda hoca ile birlikte son günlerin popüler konusu mikrobiyota ve akciğer hastalıklarındaki etkisini uluslararası otoritelerle birlikte değerlendirdik. Bu vesileyle yıl sonuna kadar TÜSAD kitaplarından yayınlanacak olan ve benim de editörlüğünü yaptığım "Akciğer hastalıkları ve mikrobiyom "kitabımızı okuruyla buluşturma gayretimizi de paylaşmak isterim. Yararlı olması dileğiyle” dedi.
Türkiye'nin en köklü uzmanlık derneklerinden biri olarak bu yıl 43'üncü kongresini düzenleyen Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), binlerce hekimi bu yıl da dijital ortamda buluşturdu. Akciğer sağlığı konusunda Türkiye'den ve farklı ülkelerden yüzlerce hekimi bir araya getirecek olan Solunum2021 Kongresi'nde, akciğer sağlığı konusunda dünyadaki gelişmeler ele alınacak. Akademik oturumlarda, translasyonel tıp, mikrobiyom, tıbbi informatik ve yapay zekanın akciğer hastalıklarında uygulanabilirliği gibi güncel konularda bilgi alışverişi yapıldı.

Mine Tarım