Bilim Kurulu Üyesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Şener; ‘’Üniversite gençliğinden gelen uzaktan eğitim talebini çok samimi bulmuyorum. Aşılanma oranı en düşük gruplardan .Tecrübe ile sabit’’ dedi.

Pandemi süreciyle ilgili anlık değerlendirmeler yapan Bilim Kurulu üyesi Alper Şener Vaka artışı, aşılama, üniversite öğrencilerinin  uzaktan eğitim talepleri hakkında sosyal medya üzerinde görüşlerini paylaştı.
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener üniversiteli öğrencilerin uzaktan eğitim taleplerine ilişkin değerlendirme yaparak, ‘’Üniversite gençliğinden gelen uzaktan eğitim talebini çok samimi bulmuyorum, Aşılanma oranı en düşük gruplardan. Tecrübe ile sabit. Kaldı ki bazı eğitimlerin uzaktan verimli yapılması mümkün değil, uzaktan eğitim olduğu salgının son hız devam ettiği zamanlarda öğrenciler evde de oturmadı’’ dedi.

Günlük vaka sayılarının kısmı bir alanda ve sınırlı olmasına ilişkin ise değinen Prof. Dr. Alper Şener, ‘’ Günlük vaka sayıları plato olarak devam ediyor diye; güvenmeyin, Pik yapar ise başa döneriz. Aşı karşıtlığı artık sadece Sağlık Bakanlığı uygulamaları ve Bilim Kurulu karşıtlığına döndü, artık politik çünkü bilimsellikten gittikçe uzaklaştı’’ diye değerlendirdi.

‘’25-40 yaş gençliğine güvenip hiç aşı olmuyor’’
Ölüm sayısı neden düşmüyor. Vaka sayılarında neden artış oluyor? hakkında ise, ‘’ Çoğu kişi ne kadar farkında bilmiyorum ama, bu durum en çok Turkovac’ı etkileyecek. Ölüm sayısı neden düşmüyor? Eksik aşılı ve aşısızlar, Çünkü 3. Dozu olma tereddütü yayıldı, gebelerde inanılmaz ölümcül seyrediyor. 25-40 yaş gençliğine güvenip hiç aşı olmuyor! RSV, İnfluenza, Rhinovirüs görmeye başladık…hem iyi hem de kötü maskenizi takın, aşınızı olun, Yaklaşık 2 yıldır ortalıkta olmayan bu virüsleri bağışıklık sistemimiz yeniden hatırlayacak’’ şeklinde konuştu.
 
İbrahim Akın Kazancı