Bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere Bozcaada ilçesine giden Vali İlhami Aktaş, burada bir dizi incelemelerde ve ziyaretlerde bulundu.
 
Vali İlhami Aktaş ziyaretlerine Bozcaada Belediyesi ile başladı. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, Bozcaada Belediyesi’nin yürüttüğü projeler ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ardından Vali İlhami Aktaş Bozcaada İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kütüphane Memuru Gizem Tekin ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, kütüphanenin kapasitesi çalışma saatleri, öğrencilere ve vatandaşlara sunulan hizmetler konusunda bilgi aldı. İlçe Halk Kütüphanesi incelemelerinin ardından İlçe Jandarma Komutanlığına geçen Vali İlhami Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Serdar Korkmaz ile görüşerek sohbet edip yapılan çalışmalar ve faaliyetlerle ilgili bilgi aldı. Ardından Vali İlhami Aktaş, yapımı devam Bozcaada Kapalı Spor Salonu inşaat alanında incelemelerde bulundu.
 
Kapalı spor salonunda devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali İlhami Aktaş, yapım çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür ederek Bozcaada ilçesine hayırlı olması temennisinde bulundu. Bozcaada Kapalı Spor Salonu inşaat alanı incelemelerinin ardından Tenedos Nekropolü Kazı alanında incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, geçmiş dönemde yapılan kazılar ve bu yıl içerisinde yapılan kazılar hakkında bilgi alarak kazı heyetine çalışmalarında başarılar diledi. Sonrasında Vali İlhami Aktaş, Bozcaada Kalesi ve Yeni Kale’de incelemelerde bulunarak kalelerin tarihleri hakkında bilgi aldı. Bozcaada Kalesi ve Yeni Kale incelemelerinin ardından Vali İlhami Aktaş, İlçe Emniyet Amirliğini ziyaret ederek İlçe Emniyet Amiri Bahaddin Pesen ile bir süre görüşerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Vali İlhami Aktaş son olarak İlçe Sahil Güvenlik Komutanlığını ziyaret etti. İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mustafa Gülmez ile bir süre görüşen Vali İlhami Aktaş, yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi aldı. Ziyaretlerinde ve incelemelerinde Vali İlhami Aktaş’a Bozcaada Kaymakamı Bahar Kaya Çelik eşlik etti.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi