Ressam Ersin Burak’ın Homeros’un İlyada destanından esinlenerek yaptığı tablolardan oluşan resim sergisi Bozcaada’dan sonra Çanakkale Korfmann Kütüphanesi sergi salonunda açıldı.
 
Grafiker Ressam, sarı basın kartı sahibi emekli Gazeteci Ersin Burak Bozcaada’da açtığı sergiyi Kofmann’a taşıdı. Burak’ın “İlyada Destanı” isimli sergisi 9 Ekim’de Troia Vakfı Sergi Salonu’nda açıldı. Açılışa Troia Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan ve ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi Seyhan Boztepe de katıldı.
 
Sergi ile ilgili Gazeteci Haluk Şahin de övgülerde bulundu. Şahin, “Sergi açılışına özel nedenlerle gidemesem de, bu haber beni çok sevindirdi. Tam dört yıl süreyle Ersin Burak’tan bu resimlerin yapılışıyla ilgili haberler aldım. Resimler sonunda evlerine geldiler diyebiliriz. Bizim sanatçılarımızın Anadolu’nun derinliğini yansıtan bu türden çalışmaları, kafaların çok karışık olduğu şu ortamda bana oh dedirtiyor. Evet, buralıyız, bu topraklara ait olan her şey bize emanettir. Onları öğrenmek, korumak ve geliştirmekle yükümlüyüz. Erdinç Bakla’nın yaptığı gibi, Ersin Burak’ın yaptığı gibi” dedi.
 
Homeros’un İlyada Destanı’ndan esinlenen ressamın sergisi 30 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.
 
 
Mine Tarım