Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı kentteki sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarını ziyaret etmeye devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da katıldığı ziyaretlerin bir durağı da esnaf odaları oldu. 

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret e CHP heyeti esnafa umut verdiler. Ziyarette konuşan Erkek, “İktidar olduğumuz zaman  kredi çeken tüm esnaf ve çiftçimizin kredi faizlerini sileceğiz" derken Başkan Ülgür Gökhan ise, esnaf bakanlığı kurulacağını söyledi.

Esnaf Odaları başkanlarının da hazır olduğu ziyarete CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Başkanı Metin Ümit Ural, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve İl Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.  Ziyarette bir konuşma yapan Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan,  esnaf Sorunlarını dinlemek için gerçekleştirilen ziyaretten dolayı memnun olduklarını belirterek CHP Heyetine teşekkür etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ziyarette yaptığı açıklamada, her zaman esnafla bir arada olduklarını söyleyerek, “Her zaman bir araya geliyoruz. Ama özellikle  Pandemi nedeni ile esnafımızın sorunları oldukça ağır geçti.  Biz yakın zamanda Çanakkale’deki bütün oda başkanları ile bir araya geldiğimizde Cumhuriyet Halk Partisi olarak çözüm önerilerimizi sizlerle uzun uzun paylaştık.  Sizi ve sizlerle birlikte sorunu yaşayanları dinliyoruz.  Çözümlerimizi de öyle üretiyoruz.  O yüzden de esnafımız olsun, çitçimiz olsun, toplumun birçok kesimi ile bir araya geliyoruz. Bunların hepsini birlikte aşacağız. Sizler zaten düzenli olarak başkanımızla bir araya geliyorsunuz. Bizler de fırsat bulup Çanakkale’ye geldiğimizde bir araya geliyoruz” dedi.

“SANAYİ BAKANLIĞI VARSA ESNAF BAKANLIĞI NEDEN OLMASIN?"
Belediye Başkanı Ülgr Gökhan ise yaptığı açıklamada partisinin esnaflara yönelik projelerine değinerek, Esnaf Bakanlığı Kurulmasını istediklerini belirterek, “Ben de esnaflarla yakından ilgilenen biri olarak Milletvekilimiz ve il başkanımızla birlikte esnafımızın sorunlarını her zaman görüşüyoruz.  Esnaflarımızın sorunlarını anlatmamıza gerek yok. Çünkü Televizyonları açtığımızda liderlerimizin esnafla olan bütün sohbetlerini görüyoruz. Esnafın dertlerinin ne olduğunu artık ezbere biliyoruz.  Daha önce de görüşmelerimiz oldu, Pandemi kurullarında beraber bulunuyoruz. Sonuç itibari ile esnaf toplumumuzun önemli bir kesimi. Ekonominin yoğunlaştığı kesim aslında esnaf.  Biz sanayi falan diyoruz ama, esnafta çalışan kaç kişi vardır diye baktığımızda, esnafların ciddi bir iş gücü olduğunu biliyoruz.   Dolayısı ile esnaf sorunları bizim için önemli. Hatta bizim parti çalışmalarımızda da var Esnaf Bakanlığı öneriyoruz çünkü çok önemli. Sanayi Bakanlığı var ama Esnaf Bakanlığı yok.  Dolayısı ile çok önemli bir birim diye düşünüyoruz” dedi.

“PROPAGANDAYA DEĞİL SORUNLARI DİNLEMEYE GELDİK”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan konuşmasının devamında ise, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara yürüdüğünü, bu yolda esnafların görüşünü alarak ekonomik siyasetini ona göre yapacağını belirterek, “Artık iktidara geliyoruz değerli esnaf arkadaşlar.  Cumhuriyet Halk Partisi ortakları ile iktidara doğru yürüyor.  Bu aşağı yukarı net yaklaşıyor. Biz de bu vesileyle şu anda  Milletvekilimiz aynı zamanda partimizin yönetiminde  hukuk ve seçim işlerinden sorumlu  Genel Başkan Yardımcımız, İl Başkanımız, Merkez İlçe Başkanımız ilk etapta ekonomik birimlerle bir ziyaret yapıyoruz, görüşlerini almak istiyoruz. Hem kentteki durumla ilgili, hem de genel durumla ilgili  propaganda yapmaya değil düşüncelerinizi almaya geldik.  Sonuçta da hem il, ilçe örgütümüz, hem de genel merkezimiz buradaki testleri alıp ekonomik siyasetini yapacaktır” dedi. 
 
Ogün İnal