Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 2021-2022 akademik dönemi için yeni öğrencilerine kapılarını açarken, lisansüstü eğitiminde diploma töreni heyecanı yaşandı. Geçen yıl Lisansüstü Eğitim yapan yüksek eğitim yapan dört enstitünün birleştirilmesiyle ÇOMÜ Lisans Üstü Eğitim Enstitüsü çatısı altında toplandı. Bu çatı toplanılan Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde ilk mezunlar için diploma töreni İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha ÖZDEN, Prof. Dr. Bünyamin BACAK, Prof. Dr. Suat UĞUR, ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Pelin KANTEN, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcıları, Anabilim / Anasanat dalı başkanları ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra dönem birincisi Doktora öğrencisi Samet Memiş’in konuşmasıyla devam etti.
Törende Lisansüstü Eğitim Enstitüsü hakkında bir konuşma yapan Enstitü Müdürü Prof. Dr. Pelin Kanten, Kuruluşundan itibaren geçen bir yıllık sürede ülkemizde kuruluşunu tamamlayan Lisansüstü Eğitim Enstitüleri içerisinde 101 anabilim dalı ve 237 program ile 2. sırada; 5765 öğrencisi ile öğrenci sayısı açısından 3.sırada bulunduğunu, 2020-2021 Eğitim öğretim döneminde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü programlarından mezun olan 730 öğrenci olduğunu belirtti.

Daha sonra Kürsüye davet edilen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat konuşmasına Enstitü Müdürü Prof. Dr. Pelin Kanten’e, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Yener Pazarcık’a ve Doç. Dr. Mehmet Ali Yücel ile Enstitü Sekreteri Arzu Süngü’ye özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek başladı. Konuşmasında Lisansüstü eğitim enstitüsünün birleşme sürecinin araştırma üniversitesi olma yolunda adımlar attığını ve başarıyla ilerlediğini belirtti. Rektör Hoca mezun öğrencilerinden başarılı akademik çalışmalar beklediklerini belirterek, tavsiyelerde bulundu. Yeni mezunlara bundan sonraki akademik hayatlarında başarı ve iyi dileklerde bulundu. Mezuniyet töreni dönem birincisi doktora öğrencisi Samet Memiş dönem kütüğüne isim çakması, diplomasının takdimi ve dereceye giren diğer öğrencilere diploma ve hediyeleri sunuldu. Mezun öğrencilerin törene katılan akademisyen ve idari personel ile sahnede hatıra fotoğrafı çektirilmesi ve mezun öğrencilerin geleneksel kep atma seremonisiyle sona erdi.

Ogün İnal