Kent Konseyi Genel Kurulu Çanakkale Belediyesi Çalışanları Sosyal Tesisinde gerçekleştirildi. Mevcut başkan Evren Kızoğlu ve Av. Ali Aydın Çalıdağ’ın yarıştığı genel kurulda Evren Kızoğlu güven tazeleyerek, yeniden başkan seçildi. Kızoğlu yeni üç yıllık dönemdeki hedeflerini anlatırken, gençlerin konseyde daha fazla yer almasını ve enerjilerini paylaşmayı istediklerini söyledi.
 
Divan üyeliğini Nazmiye Gök, Fatma Erdoğan ve Ebru Çarkal’ın yaptığı genel kurula Çanakkale Belediye Başkanı İrfan Mutluay da katıldı. İki adayın yarıştığı Kent Konseyi seçimleri  için çoğunluğun sağlanmasının ardından salona geçildi. Pandemi kuralları dolayısı ile hızlı gerçekleştirilen programda  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Faaliyet ve Mali Raporlar okunarak oylamaya sunuldu. Oy birliği ile kabul edilen rapor sunumlarının ardından Divan Başkanlığı seçildi.
Başkanlık seçiminin ardından adayların konuşmasına geçildi ve ilk konuşmayı Mevcut Kent Konseyi Başkanı Hulusi Evren Kızoğlu gerçekleştirdi.  Kızoğlu yaptığı açıklamada, “Hepimizin malumu dünyamızı, ülkemizde ve kentimizi de etkileyen koronavirüs nedeni ile geçtiğimiz dönemi  planladığımız gibi geçirmemizi mümkün kılmadı.  Çalışmalarımız ne yazık ki ya fikir aşamasında ya da  bu süreç içerisinde yarım kaldı.  Lafı eğip bükmeden doğrudan söylememiz gerekirse, hedeflerimizi maalesef yaşanan malum sebepten dolayı yakalayamadık.  Umuyorum ki bu Pandemi’yi de en kısa sürede geride bırakacağız.  Sağlıklı yaşamların güvence altına alınması, cinsiyet eşitliği, kesintisiz büyüme, sürdürülebilir bir ekonomi, üreten istihdam ve insana yakışır işlerin desteklenmesi, olanakların sürdürülebilir yönetimi ve çeşitli kayıpların önlenmesi gibi  ülkemizin de taraf olduğu sürdürülebilir kalkınma ışığında  katılımcı, demokratik ve şeffaf olma anlayışı ile  Çanakkale Kent Konseyini önümüzdeki üç yılda yönetmek, kentin geleceğine dair katkı sunmak adına  tekrar Kent Konseyi  Başkanlığı görevine talibim.  Hedefim kentin hak ve hukukunu kuruyan,  hemşehrilik bilincini geliştiren, Çanakkale kültüründen gelen hoşgörü ve saygı anlayışı ile yönetimlerde katılımı ve denetimi sağlayacak, öncelikle ortak aklı ve bilimi referans alan, geniş tabanlı, yüksek katılımlı  sorgulayan bir yapı oluşturmak.  Kentimizin bilim yuvası üniversitemizle İşbirliği protokolü yaparak,  her biri uzman akademisyenlerimizin gözetiminde hazırlanmasını talep edeceğimiz kent sunumları, yol haritamız ve rehberimiz olacaktır.  Bu yol haritası sayesinde oluşacak raporlar, kente dair sorunları  ve sebeplerini ortaya koyacak.  Bu sorunlara dair çözüm önerileri de paylaşılacak.  Çanakkaleli gençlerimizin yanı sıra binlerce üniversiteli öğrencilerimizin, enerji dolu potansiyelinden yeterince istifade edemediğimizi düşünüyorum.  Gençlerin enerjisini eksik hissediyoruz.  Bu çalışmaların da sağlıklı ilerleyebilmesi için kısa sürede gereken adımları atacağız” dedi.
 
Kent Konseyinin ikinci adayı ise Av. Ali Aydın Çalıdağ ise yaptı açıklamada “  Benim Çanakkale Kent Konseyinin oluşumu ve bu güne kadar gelen süreç içerisinde gördüğüm şeylerden bahsedeceğim.  Bugüne kadar, Çanakkale Kent Konseyinde yapılan tüm çalışmalar çok değerlidir, yapılan yanlışlar bile yol göstermek açısından çok değerlidir.  Acaba yerel idareciler halk kendi seçimlerini yapamayacak bir halk mıdır?  Neden sivil toplum kuruluşları kendi iradesini oluşturan Kent Konseyi seçimlerine yıllar boyu müdahale etmiştir?  Biliyoruz ki Kent Konseyinin, kentlilerin katılımı ile yürütüldüğü dönemdeki çalışmalar  sonucunda ortaya çıkan  ve kentli ile paylaşılan raporlar o kadar etkili olmuş ki  yerel yönetimlerdeki kararı sorgulamak  ve geri adım atmak zorunda kalmıştır.   Acaba bundan bir rahatsızlık mı vardır?  Onun için mi acaba Kent Konseyi seçimlerine müdahalede bulunuyor?  Buna somut bir örnek ise Barış Parkı. Eğer Kent Konseyi’nin raporunu onaylayan ve karar alan olmasaydı , şimdi o sahilde bir rant merkezi olacaktı.  Bu kentli ve bu kenti ziyaret edenler bırakın orada çay içmeyi,  sahilde bile yürüyemeyeceklerdi.  Belediye Meclisine geri adım attıran bu irade, bence bir rahatsızlığa sebebiyet verdi.  Bugün burada konuşurken seçilmek ya da seçilmeme kaygısı taşımıyorum.  Bizim irade kurumu  alanı ve  kentin aktivisti olmamızı sağlayacak  olan Kent Konseyi  seçimlerinde  özgür iradesini başkalarına teslim eden , daha öncede olduğu gibi bazı Genel Kurul Üyeleri  bu kentte, kentin değerlerini  gelecek nesillere olan sorumluluğundan daha mı önemlidir  farklı bir karar vermek.  Bizler bu kentten ve kentliden kopmayacağız ve onları iradeleri ile bırakın.  kentlilerimizin aldığı kararlar sizi çok daha iyi noktalara taşıyacaktır. Aksi halde kentli zaman içerisinde  kendi alternatiflerini yaratacaktır.  Kent Konseyi Başkanlığı herhangi bir maddi getirisi olmayan,  aslında kendinizden çok şey verdiğiniz ailelerinize ayıracağınız zamandan fedakarlık ederek kent ve kentliler için bir şeylerin yapılmasına imkan vermektir.  Kentteki herkes, bizim olan bizde kalsın düşüncesi taşır.  Her şeyin kentlimizin istediği gibi olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi.  Üstünlüğün sağlanamadığı taktirde üç tur gerçekleştirilecek olan seçimlerde Mevcut Başkan Hulusi Evren Kızoğlu, Pandemi sürecini de hatırlatarak sürecin daha hızlı ve kısa sürede ilerlemesi için ilk turun sadece aç kapa yapılmasını talep etti. Divan tarafından oylamaya sunulan talep kabul gördü ve ilk turda sadece iki oy kullanıldı. İki oy da evren Kızoğluna çıkarken, seçimi asıl belirleyecek ikinci tur oylamaları başlatıldı.  Yaklaşık bir saat süren oylama sonucunda divan tarafından oylar sayıldı ve karar verildi.

Hulusi Evren Kızoğlu Yeniden Kent Konseyi Başkanı Seçildi
Çanakkale Kent Konseyi tarafından başlatılan yasal süre içerisinde  185 Sivil Toplum Kuruluşu  Kent Konseyi seçimlerinde oy kullanmak için başvurdu.  Ancak Pazar günü yapılan seçimlerde 175 oy kullanıldı.  Yapılan oylama sonucunda Hulusi Evren Kızoğlu 139 oy alırken son anda adaylığını açıklayan Av. Ali Aydın Çalıdağ ise 31 oy aldı.  4 oyun ise geçersiz sayıldığı seçimi Hulusi Evren Kızoğlu seçildi.

Yapılan seçimlerin ardından bir konuşma yapan yeni dönem Kent Konseyi Başkanı Hulusi Evren Kızoğlu “Hepinize verdiğiniz destek için ayrı ayrı teşekkür ederim.  Allah Mahcup etmesin inşallah. Birlik ve beraberlik içerisinde, kentimiz ve ülkemizi için elbirliği ile çalışma imkanımız olsun.  Bu destek benim için çok mutluluk verici bir destek.  Ama benim size daha çok ihtiyacım var. Bu süreçte lütfen beni ve Kent Konseyini yalnız bırakmayın, bize daha çok sahip çıkın.  Geçmiş dönemlerde katılımlarınız olmuştu, ortak aklı yakalamamız için sizin katılımlarınız bizim için çok değerli.  Rakibim olmasından önce ağabeyim olan Ali Aydın Çalıdağ’ı kent demokrasisine adaylığı ile vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ederim.  Kendisinin altın gibi bir kalbi var ve birikim sahibi bir ağabeyimiz. Kendisi de bu süreçte Kent Konseyi’ne katkıları olacağına eminim. Bu vesile ile kent adına iyi ve güzel işler yapılmak kısmet olsun. Destekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim” dedi.
Yapılan Başkanlık seçiminin ardından yürütme kurulunun seçilmesi için delegeler yeniden sandık başına geçti. Blok liste olarak yapılan seçimde Yönetim Kurulu Asil Üyeleri İbrahim Yerli, Kahraman Uzun, Celil Kankaya, Pelin Kanten,  Görkem Önal, Ümit Burunlular, İlhan Atıcı,  Cem Batu, İlker Ülker seçilirken Yedek Üyelere ise Özkan Vural, Aydın Karasaç, Arda Solmaz seçildiler.
 
 2005 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisindeki kabulünün ardından yürürlüğe giren, kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan kent konseyleri, özellikle kent yaşamının şekillenmesinde önemli rol oynuyor.  Bu kapsamda  faaliyet gösteren ve geçtiğimiz yıllarda önemli projeleri kent gündemine taşıyarak, Çanakkale halkının bazı projelere katkı vermesini sağladı. 

Ogün İnal