CHP’li 11 İl Belediye Başkanı Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in ev sahipliğinde, Bilecik'te bir araya geldi. Boğaz medya olarak toplantıyı takip eden gazetemiz muhabiri Ogün İnal, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'la canlı yayında  özel bir röportaj yaptı. Gökhan bu toplantıda kentlerde bulunan mülteciler ile ilgili olduğunu açıklayarak ‘’Bize hükümetin kaynak aktarması gerektiği noktasında bir karar çıktı. Bunu Türkiye belediyeler birliği kanadıyla duyurmak noktasındayız, bunu bildireceğiz çünkü bu yaşayanların şehirlerde kaydı yok, yaşıyorlar ama para gelmiyor. Nasıl Türkiye Avrupa birliğinden para istiyor. Bizde şehirlerimizde bulunanlar için para gelmesini istiyoruz’ ’dedi. 

CHP’li 11 İl Belediye Başkanı Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in ev sahipliğinde, Bilecik'te bir araya geldi. Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, CHP'li il belediye başkanlarının periyodik olarak bir araya geldiğini söyledi. Şahin, görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın da hukuki sürece rağmen toplantıya katılacağını ifade etti. Toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı gerçekleşti. Toplantı ardından Boğaz medya olarak toplantıyı takip eden gazetemiz muhabiri Ogün İnal gerçekleştirdiği canlı yayın ile Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'la özel bir röportajda yaptı.

 Boğaz medya canlı yayınında konuşan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin; ‘’Bilecek Kuruluşun kurtuluşun kenti denmesinin sebebi, Şeyh Edebali, Osman Gazi, Osmanlı imparatorluğunun kuruluş toprakları öncelikle, Şeyh Edebali ile ilgili bir bölgemiz var. Orası oldukça yoğun sayıda, yılda bir milyon üzerinde turist alan bir yer, Bunun dışında tarih dışında Bilecek’in doğal güzellikleri, çevre gölleri Sakarya nehri gibi yeşil alanları, Büyük şehirlerin ortasında bir yerdeyiz. Büyük şehirlerin özlem duyduğu her şey bizde var. O yüzden kamp turizmi yürüyüş, bunu hep bizim bölgemizde seçiyorlar.  Bizde bunu geliştirmeye uğraşıyoruz. Doğayı bozmadan doğa turizmine devam etmek istiyoruz. ‘’ dedi. 

Ogün İnalın toplantıda neler konuşulduğuna ilişkin sorusu üzerine değerlendirme yapan CHP'li il belediye başkanları grubunun başkanlığını yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; ‘’Şimdi biz bu dönem bu ay Bilecik'te toplandık. İl belediye başkanları olarak, bu toplantının konusu kentlerimizde bulunan sığınmacı sorunları, bununla ilgili sosyolog hocamız bir sunum yaptı. Bir araştırma yapmışlar bu araştırmanın sonuçlarını bizimle paylaştı. Türkiye'de bulunan 4 milyona yakın sığınmacının beklentileri nedir, ümitleri nedir? Bunları bizlerle paylaştı, bizlerde şehirlerimizde bulunan bu insanlarla Suriyeli olsun, Afgan olsun Iraklı olsun ve başka yerlerden gelip şehirlerimizde yaşamak zorunda olan sığınmacı mültecilerle ilgili, neler yapmalıyız, bize hükümetin kaynak aktarması gerektiği noktasında bir karar çıktı. Bunu Türkiye belediyeler birliği kanadıyla duyurmak noktasındayız, bunu bildireceğiz çünkü bu şehirlerde kaydı yok, yaşıyorlar ama para gelmiyor. Nasıl Türkiye Avrupa birliğinden para istiyor. Bizde şehirlerimizde bulunanlar için para gelmesini istiyoruz bu noktada tabii o insanların çocukları var, eğitim konuları var. Dil konuları sosyalleşme konuları var. Kentimizde yaşayan bu insanların, sığınmacıların bizimde bir takım proje üretmemiz konusunda bir görüş ortaya çıktı. Hocamız bize bunun istatiksel bilgilerini verdi. Araştırma sonuçlarını verdi. ‘’ şeklinde konuştu.

Ayrıca Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın haksız bir biçimde görevden alındığını savunan Gökhan, "Çünkü mahkemede herhangi bir hüküm giymiş durumda değil. En son raporlarda gerek Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) gerekse Sayıştay denetçilerinin vermiş olduğu raporda onunla ilgili herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı tespit edilmiş. Biz de bunun üzerine, dünden itibaren artık göreve geri döndürülmesi için bir süreci başlattık. Daha doğrusu onun mücadelesini başlattık. Temaslarımıza başladık. Bir ülkede hukuk varsa gereği yapılmalı. Herhangi bir suçlama yok. Herhangi bir tespit edilmiş durum yok. Bu ülkede birçok somut delillerle suçlananlar göreve devam ederken bir CHP'li belediye başkanının bu şekilde görevden uzaklaştırılmış olmasını kabul etmemiz söz konusu değildir. Bu toplantıda da onunla ilgili süreci net bir şekilde devam ettireceğiz. Onunla görüşmelerimiz olacak." diye konuştu. Toplantıda, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Artvin Demirhan Elçin de yer aldı. Toplantıya Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ve Edirne Recep Gürkan'ın da katıldı.
İbrahim Akın Kazancı - Ogün İnal