Sosyal medya üzerinden 1915 Çanakkale köprüsüne gelmeyen CHP il yönetimi hakkında sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Ak Parti il başkanının sözlerine CHP kanadından çok ağır cevap geldi. CHP İl başkanı Metin Ümit Ural ‘’Biz köprüye, otoyola karşı değiliz, biz köprünün, otoyolun yapım şekline halkımızın kandırılmasına, Köprü, otoyol yapılırken oluşan ranta karşıyız!’’ dedi.

Uluslararası basının köprü haberinin görselini sosyal medyadan paylaşan Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, sosyal medya üzerinden CHP il başkanı Metin Ümit Ural ve CHP Milletvekili Muharrem Erkeği köprüye davet ettiklerini ama gelmediklerini söylemişti. Naim Makasın Kinayeli bir dille ‘’Köprüden geçerken gözlerinizi de kapatacak mısınız?’’ sorusuna CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ve CHP İl Genel meclisi grup başkanı Güneş Pehlivan Naim Makasa sert bir cevap verdi. Metin Ural; ‘’Biz köprünün, otoyolun yapım şekline halkımızın kandırılmasına, köprü otoyol yapılırken oluşan ranta karşıyız.’’ derken, Güneş Pehlivan ise yapılan köprü anlaşmasından dövizin artması elde edilen zararı ifade ederek ‘’2014-2020 yılları arasında hayata geçirilen otoyol, havalimanı, köprü gibi altyapı projeleri için verilen garanti ödemeleri nedeniyle sadece döviz kur artışından kaynaklı toplam 77 milyar 949 milyon lira kur farkı ödedik biz’’ dedi.
 
Tartışmanın fitilini Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Ak parti il başkanı Naim Makas; ‘’Gururla "En'lerin" köprüsü diyoruz. Dünya basını heyecanla 1915 Çanakkale köprüsü 'nden bahsediyor. CHP İl Başkanı Sn. Ural'ı ve Genel Başkan Yrd. Sn. Erkek'i defalarca davet ettik. Kendileri gibi davetlere rağmen kulaklarını tıkamış, merak etmemiş, görmeye gidememiş şehrimiz siyasileri var maalesef Şehrimiz adına üzücü. Merak ediyoruz, köprüden geçerken gözlerinizi de kapatacak mısınız?’’ sözleri olmuştu.
 
‘’Cesaretiniz Varsa Beraber Gidelim’’
Makas’ın sözlerine CHP il Başkanı Metin ümit Ural ‘Cesaretiniz Varsa Beraber Gidelim’ diye meydan okuyarak cevap niteliğinden bir paylaşım yaptı. Ural; ‘’Gidelimde birlikte görelim kimin köprüden geçerken gözlerini kapatacağını, kimin köprüden inerken başını eğip gözlerini kapatacağını,Biz yatırımın değerini, yatırımın ne olduğunu gayet iyi biliriz Sn. Makas. Biz köprüye, otoyola karşı değiliz, biz köprünün, otoyolun yapım şekline halkımızın kandırılmasına, köprü otoyol yapılırken oluşan ranta karşıyız. Hadi gidelim, sizde bende mühendisiz, yanımıza siz Sn. Bülent Turan‘ı, bende Sn. Muharrem Erkek’i alayım. Yanımıza basını alalım, ihale şartnamesini alalım, Köprünün maliyet hesaplarını alalım, köprüden geçiş garantisini alalım, köprü için ne bedel, kaç köprü bedeli ödeneceğinin hesabını köprüde basının önünde birlikte yapalım ve halkımızı bilgilendirelim, gerçekleri söyleyelim. Hem köprüden geçmiş oluruz, hem ‘’en,,leri görmüş oluruz, hem de köprüden inerken kimin başının önde olduğunu kimin başının dik olduğunu halkımızda görür. Ayrıca da bilmelisiniz ki, köprü bizim, istediğimiz zaman üzerine çıkar, istediğimiz zaman üzerinden geçeriz’’ şeklinde oldu.
 
‘’Bir de bu icraata alkış mı bekliyorsunuz?’’
Çanakkale 1915 köprüsü anlaşması yapıldığından bu yana döviz kurundan kaynaklı büyük zarar edildiğini ifade eden CHP il Genel Meclisi Grup başkanvekili olan Güneş Pehlivan;  ‘’Geçmesek de parasını ödeyeceğimiz köprüyü görmezden geldiğimizi mi ima ediyorsunuz? Bunu neden umduğunuzu anlıyorum ama çok beklersiniz. Halkın bütçesini borca ve halkı yoksulluğa sürükleyen icraatlarınızı ne unutur, ne unuttururuz. 2014-2020 yılları arasında hayata geçirilen otoyol, havalimanı, köprü gibi altyapı projeleri için verilen garanti ödemeleri nedeniyle sadece döviz kur artışından kaynaklı toplam 77 milyar 949 milyon lira kur farkı ödedik biz. Zahmet edip inkar etmeyin, Sayıştay Genel Uygunluk Bildirim Raporlarının tespiti bu. Bu ülkede çaktığınız her çivide, çocuklarının karnını doyurma çabası içinde olan bu halkın gözyaşı var, heba olan alın teri var. Bir de bu icraata alkış mı bekliyorsunuz? Yazık. Çok yazık.’’ ifadeleri ile Naim Makasın paylaşımına cevap verdi.
 
İbrahim Akın Kazancı