Çanakkale İl Genel Meclisi Ekim ayı 2. Birleşimi yapıldı. İl Genel Meclisi birleşimine İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder’ in İmar ve bayındırlık komisyonuna Ulupınar eko turizm dosyası raporunu sordu. Ve raporun yasal süre içerisinde tamamlanması gerektiğini söyledi.

MECLİS BAŞKANININ OY ÜSTÜNLÜĞÜ BİR KEZ DAHA GÖRÜLDÜ
Çanakkale İl Genel Meclisi ekim ayı 2. Birleşiminde ekim ayı 1. Birleşimine ait tutanakların oylanmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Mecliste 9. Gündem maddesinde İl Milli Eğitim Danışma Kurulana 2 üye  seçimi gerçekleştirildi. Seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi grubu Hakkı Sezen, Ali Şinası Tinaz AK Parti Grubu Tülay Ömercioğlu MHP Grubu ise Enverkoç’u aday gösterdi. Yapılan oylamada Meclis Başkanının oy üstünlüğü bir kez daha ortaya çıktı. oylamada 17 ye 17 eşitlik çıkınca Meclis başkanının oyu oylarda eşitlik olursa 2 oy yerine geçer kuralı nedeni ile İl Milli Eğitim Danışma Kuruluna gönderilecek meclis üyelerini AK Parti ve MHP belirledi. İl Milli Eğitim Danışma Kuruluna AK Parti’li Tülay Ömercioğlu ve MHP’li Enver Koç seçildi.

ÖNDER ULUPINAR DOSYASI RAPORUNU SORDU
İl Genel Meclisi Ekim ayı 2. Birleşiminin sonunda Meclis Başkanı Nejat Önder birçok kez gündeme gelen Ulupınar eko turizm dosyası raporunu sordu. Ulupınar Eko turizm dosyası Çanakkale’ de gündem olmuş, CHP Genel Başkan yardımcısı Muharrem Erkeğinde Ulupınar eko turizm arazisinde hissesinin olması nedeni ile de uzun süre gündemde kalmıştı. Gündemde uzun süre kalan  olan Ulupınar eko turizm dosyası nedeni ile Muharrem Erkek arazı ile ilgili hisselerini devrettiğini de açıklamış ancak Ulupınar eko turizm dosyası gündemden düşmemişti. Ulupınar eko turizm dosyası ile ilgili mecliste yapılan son oylamada oy sayımı ile ilgili yapılan bir hatadan dolayı oylamaya yapılan itiraz nedeni ile Ulupınar eko turizm dosyası Vali İlhami Aktaş tarafından yeniden görüşülmek üzere meclise gönderilmişti. Önder ilgili dosyanın meclise iade edilmesinin ardından çok uzun bir süre geçmesine rahmen raporun hala İl Genel Meclisi gündemine gelmediğine dikkat çekerek. “Usule uygun olarak yönetmelik gereğincede bazı komisyonlarımızın bazı evraklarını tamamlamadığını görüyoruz. Sizden ricam yasalar çerçevesinde bu mecliste komisyonlara havale ettiğimiz dosyalar ile ilgili komisyonların görev yapma süreleri belli. Örneğin bir Ulupınar eko turizm dosyamız var. Bu 3. Ayımız olacak hala imar komisyonunun bu dosya ile ilgili bir raporu yok. Bu konularda biraz hızlı olunmasını talep ediyorum” dedi.

Ogün İnal