Bu karara göre, Gelibolu İlçesi’nde bazı taşınmazların acele kamulaştırılması gerçekleştirilecek.
 
Yaklaşık 37 Bin dönümlük bir alan üzerinde hayata geçirilecek proje kapsamında gazetemize değerlendirme yapan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, hükümet tasarrufunda olan bu projenin gerekli ise yapılacağını, kararın alındığını ve artık geri dönüş olmadığını ifade ederek önemli olan hızla yok olan tarım arazilerini korumak adına planlı hareket etmek olduğunu vurguladı.
 
Çanakkale 1915 Köprüsü,  Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi kapsamında acele kamulaştırılacak parsellere ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.
 
Yayınlanan kararda; “Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale 1915 Çanakkale Köprüsü Dahil Kesiminin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında ekli Kararın yürürlüğe konulmasına 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir" denildi. Buna göre, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü dahil) kesiminin yapımı amacıyla Gelibolu’nun Cumhuriyet Mahallesi’ne bağlı Kavak Köyü’nden bazı adalar ve Koruköy Köyü’ndeki bazı adalar kamulaştırılacak.
 
“TARIM ARAZİLERİ HIZLA YOK OLUYOR”
Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar,  konuya ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada, “Bu karar hükümet tasarrufundadır.  Hızlı bir şekilde sorunların çözümü için bu karar alınmıştır. Arsa sahibi vatandaşların mağduriyeti, karşılığında verilecek miktara bağlıdır ama şu var, tarım arazileri hızla yok oluyor bu anlamda bu planlanmaların düzgün bir şekilde yapılması lazım. Gerekli ise yapılacak.   Bu karardan geriye dönüş olacağını sanmıyorum.  Bu onaylanmış bir karar.   Arsa sahiplerinin bu konuda yapabileceği tek şey takdir edilen değere mahkeme yolu ile itiraz etmek olabilir.   Bu proje için, yaklaşık 36-37 Bin dönümlük bir alanı kapsam içi kalıyor diye biliyorum” dedi.
 
Dilek Akşen