2-7 Temmuz tarihleri arasında, hem turizm hem de kültür sanat anlamında tüm sesleri bir araya getirecek olan bu eşsiz festivale 2014 yılından beri ara vermeden şarkı söylemeye devam eden T.E.D. Ankara Koleji Mezunları Derneği Çok sesli Korosu da gelecek. İlk öğrendikleri parça olan Rus halk şarkısı “Korobuşka" nedeniyle kendilerini "Koro-Buşkalar" olarak adlandırıyor
T.E.D. Ankara Koleji Mezunları Derneği Çok sesli Korosu, 2-7 Temmuz tarihleri arasında,  Çanakkale’de düzenlenecek olan Uluslararası Koro Festivali’ne katılacak.
T.E.D. Ankara Koleji Mezunları Korosu, Ekim 2014'de fikir babası 89’ mezunu Hakan İnandık'ın öncülüğü ve Devlet Opera ve Balesi Korrepetitörü Duygu İnandık'ın şefliği  ve notalarla en son lise yıllarında haşır neşir olmuş ama şarkı söylemek de içinde ukde kalmış bir avuç kolej mezununun hevesi ile  kuruldu. Bugün sayıları 40 kişiyi bulan, soprano, alto, tenor ve bas seslerden oluşan koristler, ilk öğrendikleri parça olan Rus halk şarkısı “Korobuşka" nedeniyle kendilerini "Koro-Buşkalar" olarak adlandırıyor. 
Birlikteyken kolej yıllarındaki gençlik enerjisini ve neşesini yakalayan, bu neşesini dinleyicisine aktarmayı başaran koro, her yıl Mayıs ayında vermiş olduğu sezon konserlerin yani sıra 4 yıl boyunca birçok konser ve festivalde, polifonik korolar arasında sesini duyurmayı başardı. 
Koro Şefi ve Sahne Yönetmeni Duygu İnandık, “Çanakkale Uluslararası Koro Festivali, koroları her zaman dinleme fırsatı bulamayacağımız için büyük bir imkân.  Paylaşım içerisinde, değişik korolarla birlikte, festival bünyesinde şarkı söylemek bizim keyif aldığımız bir işi daha da büyük bir boyuta taşıyor. Biz koro olarak bol bol festivaller ve konserler içerisinde olmaktan büyük keyif alıyorum. Bu kadar çok koroyu bir arada, Çanakkale gibi bir şehirde dinlemek ve onlarla söylemek çok heyecan verici. Böylece kendimizi biraz daha geliştireceğiz, başka korolardan feyz alacağız, repertuvarımızı paylaşacağız. Biz beşinci yılımıza giriyoruz. Ankara, İstanbul ve Ayvalık’ta festivallere katıldık, bu bizim dördüncü festivalimiz olacak. Biz her sene bir tema çerçevesinde şarkı söylüyoruz. Öykülü nameler temasında Türkiye’nin dört bir yanından şarkıları söyledik. Bu sene zamansız şarkılar teması koyduk. Tüm dünyadan ve Türkiye’den örnek şarkılar ile biz de Çanakkale’” dedi. 
Koro Şefi ve Sahne Yönetmeni Duygu İnandık Kimdir?
 “1987 Yılında Ankara Devlet Konservatuvarı piyano yüksek bölümünden mezun oldu. Konservatuvar öğrenimi boyunca Prof. Ayşe Savaşır'la piyano, Prof. İlhan Baran'la solfej, Prof. Ulvi Yücelen'le oda müziği çalıştı. Mezun olduğu sene Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünde orkestra sanatçısı ve Şan Korrepetitörü olarak göreve başladı. 2001-2002 yıllarında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından sahnelen 'Üç Kuruşluk Opera' müzikalinin müzik Direktörlüğü ve orkestra şefliğini yaptı.2007 yılında Kıbrıs Bellapais festivalinde Ayşe Karaoğlan ile beraber resital verdi. 2009-2011 Yılları arasında Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünde Başkorrepetitörlük görevini yaptı. H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı; Konya Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi şan bölümlerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2014 yılında T.E.D. Ankara Koleji Mezunları Derneği Çok sesli Korosunu yönetmeğe başladı. Çeşitli konserler veren koronun çalışması halen onun yönetmenliğinde devam etmektedir. Yurt içi ve yurt dışında da çok sayıda konserler veren sanatçı, Ankara Devlet Opera ve Balesi'ndeki görevinden 2018 yılında emekli olmuştur.”
Özel Haber: Dilek Akşen