Çan eski Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu 13 Haziran 2018 tarihinde temeli atılan ve geçtiğimiz gün hizmete girerek hasta kabulüne başlayan Çan Devlet Hastanesi ile ilgili açıklamada bulundu.

Sosyal medyasında sitem eden Kuzu, “Yerini beğenmeyenler oldu, Çan’ın hastaneye ihtiyacı yok deyip şikayet edenler çıktı, hatta biz gelince yerini değiştireceğiz orada o hastane olmayacak deyip siyasi propaganda yapanlar oldu. Ama günün sonunda dönemimizde ki büyük yatırımlardan biri olan yeni devlet hastanemiz şimdi hemşehrilerimize hizmet sunmaya başladı çok şükür. Her şey gelir geçer ve unutulur ama yapılan eserler şehirde yükseldikçe vicdan sahiplerince hep hatırlanır. Bu güzel eserin gururunu yaşıyoruz. Çan’ımıza hayırlı olsun” dedi.
 
Çan Devlet Hastanesi 6 kattan oluşan 100 yataklı binada arttırılabilir kapasite ile 144 yataklı olacak şekilde sağlık hizmeti verecek. Toplam maliyeti 60 milyon lira olan yatırımın kapalı alanı 23 bin metrekare. 34 adet poliklinik odası, 4 ameliyat salonu, 12 yoğun bakım yatağı, 18 yatak kapasiteli hemodiyaliz ünitesi, 20 Box‘lı fizik tedavi ünitesi, 12 tane müşahede yatağı  gibi birçok bölüme sahip, röntgen, tomografi, diş röntgen gibi görüntüleme tetkiklerinin yapılacağı gibi modern, donanımlı bir hastane. Ayrıca binada kapalı, yarı açık ve açık olmak üzere 200 araç kapasiteli 3 tane otopark mevcut.
Mine Tarım