Çanakkale Belediyesi ve İnsan Hakları Derneği ortaklığında Barışın Çocukları Şenliği Halk Bahçesi’nde düzenlendi. 21 Eylül Dünya Barış Günü nedeni ile bir araya gelen kentli çocuklar barış mesajlarını iletti.

21 Eylül Dünya Barış Günü nedeni ile İnsan Hakları Derneği tarafından cumartesi günü bir etkinlik düzenlendi. Göçmen ailelerin ve çocuklarının yer aldığı etkinlikte çocuklar barış dolu mesajlarını renkli kâğıtlara yazdı.  Etkinlikte açıklamalarda bulunan İnsan Hakları Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Avukat İnci İncesağır, “Biz Eylül ayından başından beri birkaç barış temalı etkinlik yaptık. Bu da onların sonuncusu. Biliyorsunuz büyük bir mülteci gerçeğimiz var. Mültecilik meselesi savaşlardan kaynaklı bir mesele. Öncelikle savaşların son bulması, kimsenin yerinden yurdundan olmaması dileğimizi buradan dillendirmek istiyoruz. Sonra da burada hep birlikte barış içinde çok dilli, çok kültürlü bir şekilde yaşama irademizi çocuklardan öğrenelim diye düşündük, çünkü onlar çocuk dilinde safça yaşamayı biliyorlar. Biz de onlardan feyz alalım, barışın dilini çocuklardan öğrenelim diye düşündük” dedi.

ÇOCUK İÇİN DİN, DİL, IRK YOK
Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise Barışın Kenti’nde, bu kente yakışır bir etkinlikte bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi: “Çocukların yazdığı barış mesajlarını tavsiye ediyorum bir müddet sonra okuyun. ‘Çocuktur’ deriz ya çocuk eşitlikten yana. O kendini bir insan olarak görüyor. Çocuk için din, dil, ırk, cinsiyet yok. Biz sonradan kafamızda ayrıştırıyoruz onların hepsini. Daha sonra da savaşıyoruz. Hâlbuki barış, bir arada olma kültürü, bir arada yaşama kültürü, birbirimize saygı gösterme kültürünü Çanakkale’de yapmaya çalışıyoruz. Bütün Çanakkale insanları buna alıştı. Barışın Kenti sloganı herkesin dilinde. Devletin bile hatta diline bulaştı. İyi de oldu”

Düzenlenen etkinliğe Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Belediye Meclis Üyesi İrfan Mutluay, çocuklar ve çok sayıda davetli katıldı.Etkinlik çocukların şarkılar eşliğinde oyunlar oynaması ile devam ederek son buldu.

Mine Tarım