Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) kapsamında Drama Yoluyla İnteraktif Eğitim Seminerleri” faaliyeti altında gerçekleştirilen MİSGEP İnteraktif Tiyatro Çanakkale Turnesinde “Güven Usta İle Vardiya Öyküleri” interaktif tiyatrosu TÜMAD Madencilik’te gerçekleştirildi.
 
İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanı Sakine Ovacıllı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İSGGM) yetkilileri, Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Vekili Mehmet Uğur Yavuz, Çanakkale İŞKUR İşveren Grup Sorumlusu Hayrettin Karacan MİSGEP projesi kapsamında TÜMAD Madencilik, kamu kurum ve kuruluşları ziyaretlerinde bulunup çalışanlar ve kurum yetkilileri ile drama etkinliğine katıldılar.
 
Ziyaretler kapsamında heyet, TÜMAD Madencilik’in tesis ziyaretini gerçekleştirip çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alırken maden şirketinin yöre halkına yönelik düzenlediği kurslarda İŞKUR işbirliği fırsatları görüşüldü. Ayrıca Lapseki Kaymakamı Dr Fatih Çelikkaya ve Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan da makamlarında ziyaret edilerek etkinliğe davet edildi.  “Güven Usta İle Vardiya Öykülerİ” interaktif tiyatrosu perdelerini TÜMAD Madencilik’in maden sahasında açtı. Yoğun ilgi gören etkinlikte katılımcıların görüşleri ve katkıları alındı. Etkinlikte Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Vekili Mehmet Uğur Yavuz da bir konuşma yaptı.  İnsan davranışlarını, iletişim temelli konuları ve soyut kavramları anlamada en etkili yöntemlerden biri olan drama tekniği ile geliştirilen Drama Yoluyla İnteraktif Eğitim Seminerleri kapsamında hazırlanan MİSGEP Turne Sahnesi ile 30’un üzerinde ildeki maden çalışanlarının emek verdiği ocaklara gidilerek 60’a yakın seminer düzenlenecek ve 10.000 maden çalışanına ulaşılacak. MİSGEP Turne Sahnesi Çanakkale ile birlikte Eylül ayında maden çalışanları ile buluşmak üzere Edirne, Mersin, Niğde, Gaziantep, Adıyaman, Siirt, Hakkari ve Kastamonu illerini ziyaret edecek.