Troya Çevre Derneği üyeleri Gürcistan’dan gelen proje ortaklarıyla belediyeler aracılığıyla yerel kalkınma modelini araştırıyor. Bu kapsamda Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ziyaret edildi.

Ziyaretle ilgili bilgi veren Birol Arslan, “Troya Çevre Derneği tarafınca gerçekleştirilen proje kapsamında, yereldeki kooperatifler arası işbirliği sağlama çalışmaları yapılıyor. Gürcistan Yerel Kalkınma Ajansı ortaklığında gerçekleşen ziyarete katılan temsilciler ile görüştük. Yeni işbirlikleri üzerine görüşmeler gerçekleştirdik. Kendilerine nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz. İşbirliğimiz artarak devam edecek” dedi.

Dernek yönetimi ise yaptığı açıklamada, “ Dernek olarak Bilgi üniversitesi ve Mitost destekleri ile Gürcistan ve Türkiye arasında Kooperatifler arasında işbirliklerini geliştirmeyi hedefledik. Proje çok başarılı bir şekilde yerel yönetimleri de içine almaya başladı. En güzel örneklerden biri olarak Kepez Belediyesi ile ilk tanışma sağlandı. Kooperatifler kendi aralarında farklı işbirlikleri geliştirmek için ürünlerini paylaşmaya başladı. Daha sonraki aşama ise, yerel yönetimler arası işbirlikleri. Heyecanımız durmadan artıyor. Bu topraklarda olmak, bu topraklar ile beraber paylaşmak ve gelişmek bizi daha da heyecanlandırıyor” ifadeleri kullanıldı.
Ogün İnal