Çanakkale'nin Gelibolu İlçesinde 6.kez tekrarlanacak olan Turkcell Gelibolu Maratonu’nun organizasyonunun mimarlarından Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik bu yıl gerçekleşecek ve GTP Turizm yerine, TURSET tarafından yapılacak olan organizasyon ile ilgili İşte Çanakkale Gazetesi’ne bilgi verdiler.
Organizasyona desteklerinin her zaman süreceğini ifade eden turizmciler maratonun bir Çanakkale markası olduğunun altını çizdiler. 3 bin kişinin katılım sağlanmasının beklendiği maraton ile ilgili konuşan Armağan Aydeğer, ‘’Bizler için Gelibolu Maratonu bir çocuk gibi, kendi doğurduğumuz bir çocuk, o çocuğun artık büyüyüp erişkin haline gelip daha güçlü hale geliyor olması çok büyük bir gurur kaynağı’’ derken, TÜRSAB Balıkesir-Çanakkale Bölge Başkanı Ahmet Çelik de, ‘’Maratonun Çanakkale ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı.
24 Eylül Cuma günü başlayacak ve üç gün sürecek, 6.kez tekrarlanacak olan Türkcell Gelibolu Maratonu hakkında ilk defa organizasyonu hayata geçiren Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik gazetemize özel değerlendirmeler yaptı. Organizasyonun bu yıl GTP Turizm yerine, TURSET tarafından yapılacağını söyleyen turizmciler desteklerinin her anlamda devam ettiğini de dile getirdiler.
Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, ‘’Gelibolu Maratonu bu yıl 6’ncı kez koşulacak. Yine Türkiye'nin en önemli tematik maratonlarından bir tanesi olarak ilimiz sınırlarında gerçekleştirilecek. Bizler GTP Turizm olarak Ahmet Çelik ve Armağan Aydeğer olarak 2015 yılında bu meşaleyi yakmıştık. Bu meşale 5 yıl boyunca kayma değeri katılımcı sayısı ve ünü ile büyüdü. Bugün de Türkiye'de bu anlamda çok önemli işler yapan TURSET firması tarafından gerçekleştirilecek. Bu şu anlamda çok önemli, kendileri aynı zamanda Antalya Maratonunu da gerçekleştirilen organizasyonu yürüten, yine aynı kimliği ile büyük sportif faaliyetleri ile çok başarılı işler çıkaran bir firma, biz de bu Gelibolu Maratonu’nun organizasyonunu mutlu ve huzurlu bir şekilde devrettik. İlk biz bu yola çıkarken şehrimizde sürdürülebilir yıllar yılı devam edecek etkinlikler çok sayıda etkinlikle kazandırmak hayali ile başlamıştık. GTP Turizm AŞ. Olarak, yaptığımız çalışmalar hep bu düşüncedeydi. Gelibolu Maratonu ile bu amaca ulaşmanın da haklı gururunu yaşıyoruz. Çünkü TURSET firması Antalya Maratonunu 17-18 yıldır başarı ile yönetiyor. Aynı şekilde farklı büyük etkinlikleri de yapıyor. Gelibolu Maratonunda Özellikle uluslararası niteliğinin artması sürdürülebilir geleceği açısından da çok önemli ayrıcalıkları olacağına inanıyoruz. Onun için TURSET firmasını her açıdan destekliyoruz. Gelibolu maratonu organizasyonu devretmemiş olmamız bu maratonla ilişkimiz bittiği anlamına gelmiyor. Bizler için Gelibolu Maratonu bir çocuk gibi, kendi doğurduğumuz bir çocuk, o çocuğun artık büyüyüp erişkin haline gelip daha güçlü hale geliyor olması çok büyük bir gurur kaynağı, her şeyden önce Gelibolu Maratonu için her ortamda söylediğimiz bir şey vardı, Çanakkale'nin bir ürünü, Çanakkale halkının  bir ürünü, dolayısı ile bu maratonun güçlenerek büyümesi, uluslararası kimliğinin güçlenmesi bu anlamda bu şehrin hem kültür, turizm, hem ekonomik anlamda da gelişmek için çok önemli bir katkı sağlayacaktır. Maratonlar bu çerçevede çok önemli bir rol oynuyor. Biliyorsunuz tarihi yarımada bizim milli tarihimiz açısından bir mihenk taşıdır. Gelibolu Maratonu da 7’den 77 ye birçok insanı bir araya getirme potansiyeline sahip çok güzel bir organizasyon, bu çerçevede tabii ki başta kendi halkımız ve tüm Türkiye'de sporla ilgilenen herklesin katılmasını gönülden arzu ediyoruz. Bu bir sportif etkinlikten çok daha fazlası, geçmiş yıllarda olduğu gibi coşku ile gerçekleştireceğine inanıyorum. Umut ediyoruz, Çanakkale'miz bu ve benzer etkinlikler ile adını daha güçlü bir şekilde Dünyada duyursun’’ dedi. 
 
‘’ÇANAKKALE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM’’
 (TÜRSAB) Balıkesir-Çanakkale Bölge Başkanı Ahmet Çelik, ‘’Birçok kişinin özellikle Çanakkale ve Çevresinde yaşayan insanların gelip katılacağı bir organizasyon olacaktır. En az 3 bin kişinin katılacağını öngörüyoruz. Çanakkale'deki esnafa oteller hem maddi anlamda hem moral anlamında ciddi bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Önemli bir organizasyon, Çanakkale hakkında bu organizasyona katılacağını sahip çıkmasını tavsiye ediyoruz, talep ediyoruz. Çanakkale için tanıtım anlamda olumlu olacak her türlü faaliyetin Çanakkale'de gelişmesini umut ediyoruz. Çalıştığımız ürettiğimiz faaliyetlerin başkaları büyük firmalar tarafından sahiplenilmesini de memnuniyetle karşılıyoruz. Dediğim gibi bu organizasyonların Çanakkale için sayısının artarak devam etmesini ve isminin sürekli duyurulmasını istiyoruz’’ şeklinde ifade etti.
 Özel Haber: İbrahim Akın Kazancı