Ankara Büyükşehir Belediyesi aşure etkinlikleri birçok ismi bir araya getirdi. Programa Çanakkale Milletvekili Adalet ve Seçim işlerinden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de katıldı. Muharrem Erkek Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte aşure dağıttı. Mansur Yavaş, “Birlik Aşı Aşure, 6 Milyon Ankaralı Tek Yürek” programındaki konuşmasında, “Hizmet süremiz boyunca ayrım yapmadan ve kimseyi ötekileştirmeden hizmet vermeye çalışıyoruz. Ankara’da 25 yıl boyunca ayrımcılığa uğrayan, ötekileştirilen herkesin başımın üstünde yeri vardır” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi aşure etkinlikleri birçok ismi bir araya getirdi. Programa Çanakkale Milletvekili Adalet ve Seçim işlerinden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ’de katıldı. Mansur Yavaş, Yavaş etkinlikte aşure dağıttı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) “Birlik Aşı Aşure, 6 Milyon Ankaralı Tek Yürek” programı Gençlik Parkı’nda bu akşam gerçekleştirildi. Etkinliğe ABB Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkan Yardımcıları Ali Öztunç, Muharrem Erkek, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile CHP’li ve İYİ Partili milletvekilleri katıldı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de, ‘’Ankara Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenen Birlik Aşı Aşure etkinliğine katıldık. Pişirilen aşureler hak katında kabul olsun.’’ ifadelerini kullandı.  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, hiçbir katliamın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Burada 6 milyon tek yürek olmuş birlik aşı yapıyoruz, halk katında kabul görsün. Matem ayı olan Muharremin 1341’inci yılını geride bıraktık” dedi. Yezid’in samimi Müslümanların katında kabul görmediğini kaydeden Yavaş, “Her inançlı Müslüman Yezid’e yandaş olmaktansa Hüseyin ile can vermeyi yeğler” diye vurguladı. Yavaş, Alevi yurttaşların az ile yetinerek, Muharrem yasını içselleştirdiğini belirterek, Kerbela’nın tarihinden bahsetti. Yavaş, Kerbela katliamını protesto eden bir geleneğin olduğunu ve bu geleneğe sahip çıkarak aşure dağıtıldığını söyleyerek, aşurenin anlamını şöyle anlattı: “Yas Muharrem orucu ve ardından yapılan aşure zalime karşı mazlumun, haksızlığa karşı haklının, güçlüye karşı güçsüzün yanında yer almanın simgesi niteliğindedir. Biz zalim, haksız ve kötü Yezid’in karşısında mazlum, haklı ve iyi Hüseyin’in yanındayız. ”Yavaş kötülüğün Yezid ile sembol haline geldiğini ifade ederek, “Mazluma zulmeden nice zalimler gibi. Yezidilik bir illettir ve bu illeti yan yana durarak yenebiliriz” dedi.
 
İbrahim Akın Kazancı