Tarihsel geçmişi de olan geleneksel sporlardan biri olan okçuluğun son zamanlarda gençler tarafından ilgi gördüğünü ve bu spor dalının çocukların dikkat ve konsantrasyonun gelişmesine büyük katkı sağladığını belirten Çanakkale Okçuluk Spor Kulübü Antrenörü  Furkan Yazıcı okçuluğun her geçen gün daha da fazla ilgi göreceğine inandığını söyledi. 

Son zamanlarda gençlerin büyük bir kısmı en az bir spor dalıyla ilgileniyor.  Bunlardan birisi olan okçuluğun popüler olmasını değerlendiren Çanakkale Okçuluk Spor Kulübünde antrenörlük yapan Furkan Yazıcı, “Avantaj olarak konsantrasyon ve dikkat gelişiminde büyük katkısı vardır. Skolyoz (omurga eğriliği) tedavisinde çok etkilidir’’ dedi.
Gençler spora son zamanlarda oldukça ilgi gösteriyor. Sence okçuluk da bunlardan birisi mi? İlerde de olabilir mi?
Evet, okçulukta bunlardan birisi, her geçen gün daha da talep artışı olacağını düşünüyorum.

Okçuluk tarihi bir spor dalı bu spora yönelenler neden ilgi duyuyorlar. Sence popüler kültür mü? Diziler, filmler Leodinaslar, Legolaslar Okçu Türk karakterler gibi filan bunlardan bağımsız mı?
Okçuluk tarihi bir spor dalı, fakat bu zamana kadar bir spor dalı olarak çok ilgi görmemiştir. Popüler kültürden ziyade ismini ülkesine yeni yeni duyuran ve duyurdukça da ilgi odağı olup talep oluşturduğu kanaatindeyim.

Yakın zamanda büyük bir başarıya imza atan Mete Gazoz bizi büyük bir sevinç yaşattı? Sence Mete'yi başarıya götüren ne oldu. Okçulukla ilgilenen birini başarıya ne götürür? 
Öncelikle Mete'ye bizlere bu gururu yaşattığı için sizin önünüzde bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. Şüphesiz ki başarıyı getiren disiplinli ve çok çalışmasıdır. Düzenli ve istikrarlı çalışmanın bu spor dalında güzel dönüşler sağlayacağına inanıyorum.

 Diğer sporlardan farkları en ayırt edici unsurları ne dezavantaj ve avantaj olarak? 
 Avantaj olarak konsantrasyon ve dikkat gelişiminde büyük katkısı vardır. Skolyoz(omurga eğriliği) tedavisinde çok etkilidir. Dezavantaj olarak ise sabır istikrar düzen gerektirdiği için herkesin tercih edeceği bir spor dalı değildir.

Okçulukla ilgilenmek isteyen birisi kaç yaşında olabilir bir yaş sınırı var mı? İdeal yaş kaç?
Fiziken yeterli görülürse en az 7 yaşında başlayabilir. Tabii ideal yaş 9'dur. Bu yaşa kadar olan aralıktaki sporcular tamamen keyfi hobi amaçlı atış yaparlar.

Bu işi yaparken seni en çok ne mutlu ediyor?
Bireysel şekilde sporcu yetiştirmekle birlikte, birey olmalarında, kişisel gelişim sağlamalarında sporcularımla arkadaş olup, onlara yardımcı olmaya çalışmak beni en mutlu eden şey diyebilirim.

Röportaj: İbrahim Akın Kazancı