Koronavirüs sürecinin ardından 6 eylülde başlayacak olan yüz yüze eğitim öncesinde Biga İlçesindeki okulların son durumunun değerlendirildiği Müdürler Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

2020 yılının başlarında ortaya çıkan ve kısa bir sürede dünyaya yayılan Koronavirüs salgını nedeni ile kapatılan okullarda uzaktan eğitime geçilmişti. Uzun bir aradan sonra bu yıl yüz yüze yapılacak eğitimlerin başlamasına kısa bir süre kalan Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde de Müdürlerin katıldığı Biga İlçe Milli Eğitim Müdürler Kurulu Toplantısı Biga Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının genel değerlendirilmesinin yapılmasının ardından 2021-2022 Eğitim Öğretim yılına hazırlık çalışmalarının ele alındığı toplantıya  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Remzi Altın ve Aydoğan Aytekin ile tüm resmi ve özel okul müdürleri toplantıya katıldı.

Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan faaliyetler yütrütülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Toplantıda İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Maske ve PCR testleri de değerlendirildi. Özellikle Okuldaki hijyen kuralları ve aşı olmayan öğretmenlere yönelik gerçekleştirilecek PCR testleri üzerinde duruldu.

Şerife Erdem
 
 


Kaynak: Haber Merkezi