Bir süredir devam eden av yasağı ve geçtiğimiz aylarda görülen müsilajın azalmasına rağmen vatandaş hala balığa çekinceli yaklaşıyor. Vatandaşların balığa yaklaşmamasında en temel sebepte fiyatlar oluyor. Balık tezgahlarında en ucuz balık sarpa ve kefal olurken, somon ve mezgit en pahalı balık oldu.
 
Balık av yasağı devam ederken , amatör olta balıkçılarının denize çıkabiliyor. Dolayısıyla yılın bu dönemlerinde tezgahlarda bolluk yaşanmıyor. Buna karşın çeşitli balıklar tezgahlarda yerini alıyor. Geçtiğimiz ay gerçekleşen Kurban bayramında kırmızı etin artması ile balığa rağbet düşmüştü Marmara denizini etkisi altına alan müsilaj da ortaya çıkınca vatandaşların balık talebi Ramazan ayının sona ermesine karşın artmadı. Balık halinde önünde kuyruklar oluşan balık tezgahlarında Ramazan ayından beri balığa rağbet azaldı. Balıklara rağbetin düşmesine bir sebepte balık fiyatları oldu.

BAZI BALIK FİYATLARI
Levrek 80, kefal 30, çupra 60, turna 60, karides 50, mezgit 90, istavrit 70, somon 120, sardalye 40 , sarpa 30 liradan satılmaya başlandı. Av yasağının kalkmasıyla balık bolluğunun yeniden olacağını ümit ettiklerini paylaşan esnaflar, bugün yine denizin bol çeşit balıklarının tezgahlara düştüğünü belirtti. Ayrıca müsilajın denizlerden çekildiğini ifade eden balıkçılar uzmanların da belirttiği gibi balık yemenin sağlığa zararı olmadığını aksine koronavirüse karşı faydalı olduğunu ifade ettiler.
 
Hasan Sami Er