Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yetenek Sınavları 2021-2022 Öğretim yılı yetenek sınavları için bine yakın ön kayıt yaptırdı. Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde bulunan plastik sanatlar alanına ilişkin bölümlerin ve tiyatro bölümünün sınavı eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
 
Plastik sanatlar alanındaki her bölümün kendi öğretim üyelerinden oluşan jürileri, disiplinlerinin gerektirdiği ölçmeyi amaçlayan bir soruyla, farklı saatlerde sınav yaptı ve değerlendirdi. Tiyatro bölümünün sınavı ise adayların sahne, ses, dans ve hareket gibi performanslarını ölçmek için hazırlanan iki aşamada yapıldı.
               
2021-2022 Öğretim yılı için öğrenci alma kontenjanı, Resim Bölümü 30, Seramik ve Cam Bölümü 30, Tekstil Tasarımı Bölümü 20, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü 25, Grafik Tasarımı Bölümü 40, Tiyatro Bölümü 20 olarak belirlendiği açıklandı.
 
Sınav Komisyon Başkanı Doç. Umut Germeç, sınava gösterilen yoğun ilgi üzerine, “Elbette mezunlarımızın memnuniyeti, sanatçı olarak ve mezun oldukları bölümlere ilişkin meslek insanı olarak alanlarında gösterdikleri varlık, fakültemize olan ilgiyi artırmaktadır. Bunların yanı sıra, alanlarında iyi yetişmiş öğretim elemanlarının varlığı, fakültemizin giderek iyileşen atölye ve donanım olanakları, yapılan ulusal, uluslararası sanat etkinlikleri ve yayınları bir şekilde fakültemizi çekim merkezi yapma yönünde etkili olmaktadır. Ayrıca, kentimizin özgün tarihsel, kültürel, doğal yapısı, sosyal yaşamının çağdaş, insancıl yanı ve gülen barışçıl yüzü de ilgiyi artırmaktadır” dedi.
             
Girişte HES kodu kontrolü yapılarak, pandemi koşullarına uygun bir şekilde yapılan sınavlarda; maske ve hijyen malzemeleri hazır bulunduruldu.


Kaynak: Haber Merkezi