Geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşen Memleket Partisi Çanakkale İl kongresinde genel merkez tarafında kurucu başkan olarak atanan Hülya Dağhan seçimi kazanarak il başkanı görevine devam edecek.  Hülya Dağhan Kongre’de konuşmasında; ‘’Atamıza yeminimiz var, Sözümüz var, Vatandaşlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza ve tüm mazlumlara sözümüz var. Bizler var oldukça o söz ve yemin yere düşmeyecek'’ dedi. 
 
Memleket Partisi geçtiğimiz cumartesi gününde gerçekleşen İl Kongresinde genel merkez tarafından kurucu il başkanı olarak atanan Hülya Dağhan tekrar seçilerek il başkanı görevine devam edecek. Memleket Hareketi'nin kurucular kurulu üyesi ve Çanakkale Kurucu İl Başkanı Hülya Dağhan partisinin 1.Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada Dağhan şunları söyledi; ‘’Sivil toplum kuruluşlarının kıymetli temsilcileri, Değerli basın mensupları, Bizlere her zaman güç veren ve emeklerini esirgemeyen yol arkadaşlarım, Saygıdeğer hanımefendiler ve beyefendiler; Memleket Partisi Çanakkale il başkanlığı 1.Olağan Kongremize hoş geldiniz. Tüm il başkanlığı ve ilçe başkanlıklarımızda görev almış sevgili dava arkadaşlarım ve değerli konuklarımız. Çanakkale’de Memleket Partisi olarak 1. Olağan Kongremizi gerçekleştirmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bugün; Çanakkale’miz, ülkemiz, milletimiz için; Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan tüm gücümüzle, azmimizle, hiçbir zorluk karşısında yılmadan, usanmadan, aynı tarihi önderlerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit gibi mücadelemizin Genel Başkanımız Muharrem İnce liderliğinde Halkımız için, halkla birlikte yola çıkışımızın resmen başladığı gündür. Ülkemizin içinde bulunduğu mevcut durum dahilinde; Bugünün bizlere yüklediği sorumluluğun bilinci ile, mücadele azmini ve kararlılığını sürdürürken; her bir arkadaşımızın emeğini ve adanmışlığını bilen il başkanınız olarak bugünü, bugünün önemini, bugün sayesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin; Haysiyetini, izzet-i nefsini, şerefini Aynı 1923 de olduğu gibi yine ve yeniden kazanacağı bilincini; Bir an olsun aklınızdan, ruhunuzdan çıkarmamanızı istiyorum! Hepinizin, ne kadar heyecanlı ve istekli olduğunuzu gördüm Bizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin son 20 yılda yaşadıklarından sonra; Haksızlıklar ve eşitsizlikler karşısında, Bu ülkenin ve bu milletin kurucu değerlerinin, Sahipsiz olmadığını sadece işgalcilere değil, aynı zamanda Tüm dünyaya; Anavatan, Mavi Vatan, Gök Vatan, Yeşil Vatan ve Yavru Vatan’la yine ve yeniden; Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bir bütün olduğunu; Dahili tüm düşmanlarımıza rağmen haykırmak üzere; Dişimizle, tırnağımızla, yokluk içerisinde, elimizi taşın altına koymakta bir an olsun tereddüt etmeden bu yola çıktık. Yolumuz daha çok uzun Ama; Kabiliyetlerimiz, Liyakatlerimiz, Azmimiz, Türkiye Cumhuriyeti sevdamız, Kuvayı Milliye Bilincimiz, Misak – ı Milli mirasımız ile Hedefimiz 50 +1’dir’’ derken.
 
Konuşmasının devamında Dağhan; ‘’Bizler, birleştirici olacağız. Bizler ötekileştirenlerden olmayacağız Bir kadın il başkanı olarak; Kadınların da hayatın her alanında eşit, özgür ve adil yaşaması için; Sorunları da biliyoruz, çözümlerine de; sonuna kadar Liyakatli, eğitimli, kendine, davasına güvenen ve inanan öz insanımızla vakıfız. Barışacağız, Bölüşeceğiz, Büyüyeceğiz. İl Başkanınız olarak; Tek hedefinizi bugünden gösteriyorum. Çanakkale’de; girilmedik mahalle, sokak, ev, köy, belde, bucak, çalınmadık kapı değmedik tek bir insan dahi bırakmayacağız. Azmimiz, yoldaşımız olsun; unutmayın!  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları; Yılmadılar, Yorulmadılar, Uyumadılar, Düştüler, yeniden kalkıp devam ettiler. Bir kez olsun arkalarına bakmadılar. İçinde bulunduğumuz ahval ve şerait (durum ve koşullar) Bizlere biran olsun durmayı, Geriye dönüp bakmayı, Yılmayı, Vazgeçmeyi, Söylemiyor. Milletimiz zorda, Çocuklarımız zor da, Kadınlarımız zor da, Doğamız Zor da, Canlılarımız zor da, Bir ışık bekliyor, Bir umut bekliyor herkes. O ışık da, o umut da hiç şüpheniz olmasın ki biz olacağız. Unutmayın! Atamıza yeminimiz var, Sözümüz var, Vatandaşlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza ve tüm mazlumlara sözümüz var. Bizler var oldukça o söz ve yemin Yere düşmeyecek. Memleket Partisi iktidarında; Genel Başkanımız Muharrem İnce liderliğinde; Türkiye Cumhuriyeti; Ebedi yol göstericimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş medeniyet hedefi doğrultusunda; Terörün her türlüsünü reddederek başta Dil, din, ırk, mezhep olmak üzere her türlü ayrımcılığa karşı çıkarak. Doğayı ve çevreyi koruyarak Siyasetten rant elde etmeye dur diyerek Kadına Şiddet ve çocuk istismarına tavizsiz karşı durarak İlelebet payidar olmaya devam edecektir. Memleket Partisinin 81 Kurucusundan biri ve Çanakkale il Başkanınız olarak; Tüm arkadaşlarımı, bugünden itibaren; İlkelerimizi, Parti Programımızı, Mevcutlar arasında örnek teşkil eden; Eşi benzeri olmayan Parti Tüzüğümüzü Tüm halkımıza tekrar tekrar, bizzat; dokunarak anlatmak üzere hepinizi Meydanlara, Sokaklara davet ediyorum. Bırakın; ekranlar onların, sokaklar bizim olsun. Geleceğimizi Geri alacağız! Şehitler diyarı Çanakkale’mizden Hepinizi saygı, sevgi muhabbetle kucaklıyor; Mavi Sloganımızla, Memleket adalet vicdan iş diyerek; ‘ne cumhur ne millet, tek yol memleket’ diyoruz.’’ dedi.
 
İbrahim Akın Kazancı