Temmuz ayından sonra gerçekleşen kademeli normalleşmenin etkisi ve İnsanlar aşılanma sonrası rahatlayarak maske ve sosyal mesafe kurallarını göz ardı etmeye başlaması dikkat çekiyor. Sıcakların artması ile de kimse maske takmak istemiyor, birçok kişi sanki virüs bitmiş gibi davranırken, Maske takmama cezalarının gevşetilmesi de insanların kurallara çok fazla uymamasının sebeplerinden biri oldu.
 
Çok uzun süredir devam eden maske ve mesafe kuralları son zamanda çok fazla göz ardı edilmeye başlandı. İnsanlar maske takmıyor ve sosyal mesafe kuralını ihlal ediyor. Sokaklarda ki polis ve görevlilerin de artık çok fazla dikkat etmemesi, insanların daha da rahat hareket etmesine neden oluyor. Henüz salgın bitmemişken gelen bu rahatlama kurallara tam uyanlar başka olmak üzere herkesi endişelendiriyor.
 
Çanakkale’de Açık Havada Maske Takan Çok Az
 
 Çanakkale 18 yaş üstü aşılanma oranının en yüksek olduğu illerin başında yer alıyor. Ancak yazın da gelmesi ile insanlar çok fazla rahatladı ve kuralları görmezden gelmeye başladı. Neredeyse kimse maske takmıyor ve mesafe kurallarına dikkat etmiyor. Vatandaşların büyük çoğunluğu kalabalık yerler de dahil olmak üzere maske takmayı bıraktı. 2 yıla yakın bir süredir devam eden salgın, artık insanları kendine alıştırdı. Maske takma zorunluluğu ve cezalarının tekrar sıkı bir şekilde uygulanması büyük önem arz ediyor.
 
İbrahim Akın Kazancı