Piyasalarda bir süredir devam eden altın fiyatlarında yaşanan düşüş Altının ONS fiyatı bin 750 doların altında, gram altınsa 480 ile 488 bandında seyretmesine sebep oluyor. Düşüşü İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendiren Finans uzmanı Ömer Karabay, ‘’Düşüş ve fiyatlardaki sabit kalma Pandemi sürecinin ardından bir süreç etkisi, her ne kadar düşse de altın kalıcı olarak zarar ettirecek bir yatırım aracı değildir’’ dedi.
 
Bir süredir serbest piyasalarda düşüş yaşayan Altın fiyatları bu haftada düşüşle devam etti.  hafta içerisinde ons fiyatı bin 750 dolar düzeylerine kadar gelen altında, Gram altın fiyatı 480 ile 488 lira arasında hareketini sürdürdü. Altın fiyatlarındaki düşüşte son dönemde ABD'den gelen olumlu verilerin etkili olduğu düşünülüyor.

“KISA ZAMANDA ALTIN BİR MİKTAR DÜŞÜŞ YAŞAYABİLİR”
Piyasalardaki Altın fiyatları ve gelecekteki yatırım araçları hakkında değerlendirme yapan Finans Uzmanı Ömer Karabay, ‘’Kısa zamanda altın bir miktar düşüş yaşayabilir. Elbette bu düşüş bir zarar sonucu doğurur. Ama unutmamak gerekiyor ki Altın kısa vadede değil uzun vadede zarar ettiren bir yatırım aracı değildir. Her zaman daha fazla kazanç elde ettirir. Ama elbette inişleri çıkışları olur. Altın yatırımında gram ve benzeri altınlara özellikle 22 ayar altın alımına yöneldiğinizde daha akıllıca bir yatırım yapmış olursunuz’’ diye konuştu.

“DÜŞÜŞTE ULUSLARARASI PİYASALAR ETKİLİ”
Altının neden düştüğü ile ilgili de konuşan Karabay; ‘’Altının düşme trendine girmesinde genelde uluslararası piyasalar çok etkili oldu.  Amerika ve genelde Avrupa merkezli finans çevrelerindeki hareketlilik birde biliyorsunuz, Altın fiyatlarında belirleyiciliğini sağlayan az sayıda piyasa ve merkez vardır. Bunlardan birisi Hindistan, Pakistan ve Asya piyasalardır. Bu piyasaların etkileri çok fazladır. Bu ülkelerin merkez bankalarının altın rezervleri ile ilgili kararı da bu süreçte etkili oldu. Onlar altın almak yerine son aylarda piyasada altın satışı yaptılar. Bunların tamamı belirleyici oldu’’ dedi.

“Neye yatırım yapılmalı?” sorusuna da Karabay, ‘’Yatırım neden yapılıyor sorusunu cevapladıktan sonra yatırım neye yapılmalı düşünülmeli, bu yatırımı kişi 3-5 –6 ay için mi yoksa uzun vadede 1 yıl için mi yapacak? bunu düşünmeli ardından cevapladıktan sonra bunu yapmalı, bilinmeyen yatırım araçları kullanılmamalı, finans desteği almadan gidip borsa yatırımı yapılmamalı, sanal kripto yatırımı yapılmamalı bilmediğimiz şeylere yatırım olarak  yapılmamalı ’’ dedi.

Özel Haber: İbrahim Akın Kazancı