Meslek Danışmanlığı birimi ile öğrencilerin meslek seçimi aşamasındaki öğrencilere yaptığı çalışmalarla katkı sağlayan Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü üniversite tercih döneminde de öğrencilerin tercih aşamasında bireysel-grup görüşmeleri ve İŞKUR araçlarıyla yardımcı olacak. 
 
Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünde görevli meslek danışmanları üniversite tercihi döneminde  (5-20 Ağustos 2021) tercih aşamasındaki gençlerle bireysel görüşme ve grup görüşmeleri gerçekleştirecekler. Görüşmeler esnasında hem Meslek Danışmanları hem de öğrenciler Meslek Seçimine Destek Dergisi (https://www.iskur.gov.tr/kurumsal-bilgi/yayinlar/ ) ve Meslek Bilgi Kitapçıkları’ndan (https://www.iskur.gov.tr/is-arayan/is-ve-meslek-danismanligi/meslek-danismanligi/ ) faydalanabilecekler.
 
Bununla birlikte, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından geliştirilerek kullanıma sunulan ÜNİ-VERİ (https://www.cbiko.gov.tr/projeler/uni-veri ) ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından geliştirilerek kullanıma sunulan Yükseköğretim Programı Atlası (https://yokatlas.yok.gov.tr/ ) gibi tercih robotu araçları tercih aşamasındaki öğrencilerin en büyük destekçisi olacak.
 


Kaynak: Haber Merkezi