Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Aydın Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İtalya, Yunanistan ve Fransa’dan üniversite ve araştırma kurumlarının ortak olduğu, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ‘Digital World’ projesinin ilk toplantısı Aydın-Didim’de gerçekleştirildi.

2-4 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantıya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Prof.Dr. Kemal Çelik ve Prof.Dr. Harun Baytekin, Adnan Menderes Üniversitesinden Prof.Dr. Murat Yılmaz ve öğrencileri, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri, İtalya ve Fransa’dan konu uzmanları katılım gösterdi. Toplantıya Yunan ortaklar ise internet üzerinden çevrimiçi katıldılar. Toplantı sonunda Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından katılımcılara sertifika verildi.
 
Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Harun Byatekin, “Projede, ortaokul ve liselerde uygulanan eğitim sistemlerinde dijital eğitimin fonksiyonlarının öğretilmesi amaçlanıyor. Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversiteler ve diğer eğitim kurumlarında, konularında uzman çok sayıda araştırmacının ortak çalışmaları sonucunda ortaokul ve liselerde kullanılacak bir ders müfredatı ve eğitim portallarının oluşturulacağı projede, bilgiye olan ihtiyacı hissetme, bu bilgiyi tanımlama, o bilgiye ulaşma ve bunları değerlendirme, düzenleme, kullanma becerilerinin geliştirilmesine ağırlık veriliyor. Bilgi okuryazarlığı olarak da tanımlanan projenin, Korona salgını nedeniyle uzaktan eğitimin baskın olduğu bir dönemde çok daha verimli olması bekleniyor. Diğer yandan, projenin ürünleri, internette bilgi kirliğinin önüne geçmede son derece etkisi olacağı düşünülüyor” dedi.
 
Mine Tarım