Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Biga İŞKUR Hizmet Merkezi yetkilileri, Biga’da el yapımı deri ürünleri üreten deri firmasını ziyaret ederek özellikle meslek edindirme kursları başlatılması ile firma yetkilisi Erkan Yılmaz ile görüştü.

Ziyaret kapsamında Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vekili Mehmet Uğur Yavuz, Biga İŞKUR Hizmet Merkezi Şube Müdürü Ahmet Uzuner, İş ve Meslek Danışmanları Emre Teknekaya ve Hayrettin Karacan ile firma yetkilisi Erkan Yılmaz bir araya geldi.

Çanakkale İŞKUR’un vermiş olduğu girişimcilik eğitimine katılarak sertifika alan ve şirketini kuran Erkan Yılmaz, kendi markası ile artık dünyaya Biga’dan deri ürünleri ihraç ediyor. Girişimciyi tebrik eden ve daha ileriye taşımak adına kurum olarak yanlarında olduğunu dile getiren Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Vekili Mehmet Uğur Yavuz: “Firmamızın ustalık belgesi sahibi kalifiyeli eleman ihtiyacı bulunuyor. Bu noktada Meslek Edindirme Kursları planlayarak diğer yandan bu belgenin alım sürecini de takip ederek firmamızın işgücüne güç katmayı hedefliyoruz. Avrupa ülkelerinden ABD’ye kadar birçok ülkeye ürün ihraç eden firmamızın başarısı bizi gururlandırdı. İnşallah bu başarıyı işgücünü arttırarak taçlandıracağız” açıklamasında bulundu.


Kaynak: Haber Merkezi