“Güneş boşa ısıtmasın, panel koyalım”
Kış aylarında yağmur suları ile mücadele eden pazarcı yaz aylarında da sıcak hava ile mücadele ediyor.  Marmara’nın en büyük pazar yerlerinden biri olan Cuma Pazarı’nın tavanı güneş panelleri ile kapatılsa verimli bir geri dönüşüm elde edileceği düşünülüyor.
 Yaz sebze ve meyveleri pazarda yerini alınca fiyatlar geçtiğimiz haftalara nispete düştü. Salatalık 2,5 TL, domates 2 TL,  yeşilbiber 5 TL, patlıcan 4 TL,  patates ve soğan 3 kilosu 10 TL,  dolmalık biber 4 TL,  Umurbey şeftalisi 3 TL, Kepez kayısı 6 TL etiketi ile satıldı.
Bu hafta yaz sebze ve meyvelerinin hasadı ile pazar fiyatlarının nabzı düşse de yüksek sıcaklıklar bu sefer de pazarcının nabzını yükseltti.  Pazarcı çareyi vantilatör altında oturmakla buldu. 
 Uzun ve büyük bir pazar yerine sahip Cuma pazarında hissedilen sıcaklık normalin çok üstüne çıkmaya başladı.   Bazı pazarcılar su kovasının yanında otururken bazıları da vantilatör altında serinlemeye çalıştı.
 Günün uzun saatlerinde güneş alan pazar yerinin tavanına güneş paneli konulmasını tavsiye eden bazı pazarcılar kışın ısınmak yazın da serinlemek için gerekli enerjiyi böylece yenilenebilir enerji ile elde edebileceklerini dile getirdi.
Dilek Akşen