Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği’ni ziyaret etti. Ziyaretle ilişkin Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Murat Çağlayan memnuniyetlerini iletti.

Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği’ni ziyaret etti. Ziyaretle ilişkin Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Murat Çağlayan ve Berkan Karaca ziyarete ilişkin kısa bir değerlendirme yaptı. Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Murat Çağlayan; ‘’Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Sayın Berkan Karaca ve Yönetim Kurulu derneğimizi ziyaret ettiler. EYT'nin bir lütuf değil hak olduğunu belirterek EYT problemlerini sorunlarını ve çözüm yollarını belirten dosyamızı kendilerine verdik. Özellikle 2008 yılında çıkarılan 5510 sayılı yasadaki abo ve çalıştıkça, fazla prim ödedikçe düşen ve bu yüzden bağlanan ve bağlanacak olan sosyal yardım düzeyindeki emekli maaşlarını ve bu sorunları Genel Merkeze Genel Başkan Sayın Ali Babacan'a da iletilmesini ve bu konuda Deva Partisinin de toplumsal bir hak ve adalet sorunu olan EYT probleminin çözüm önerilerini beklediğimizi ifade ettik. Derneğimizi ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı Sayın başkan ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz ‘’ dedi.

Ziyarette bulunan Berkan Karaca ise kısa bir değerlendirme yaptı. Sorunların iktidarında deva olacaklarını ve milletin büyük bir kesiminin sorun içinde olduğunu ama toplum sorunlarına iktidarın kulak tıkadığını ifade etti. Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca, ‘’Türkiye'de birçok problem yaşayan kesim var, İnsanlar çalışırken sorunlar yaşıyor, çalışmadan önce öğrenci iken sorunlar yaşıyor, emekli olmaya çalışıyor tam emekli olacağım rahat edeceğim diyor. Hayır daha emeklilikte yaşın bu olmalı diyorlar. Türkiye’de vatandaşlar maalesef sorunların öbeğine düşmüş durumda, bunun temel sebepleri var bu ülkede hiç olmadığı kadar vatandaşın istekleri ve taleplerinden uzaklaştırıldı.  Toplumsal anlamda sorunlar iktidar tarafından dinlendirilmiyor. Bu sorunların hepsine deva olmak için elimizden geldiğince mücadele etmeye çalışacağız. Sorunların çözümünde halkın talepleri birinci öncülüğümüz olacak. Bunun için her kesimi dinlemeye anlamaya çalışacağız. Bu seferde Türkiye’de milyonlarca Emeklikte Yaşa Takılanların sorunları ve taleplerini dinlemek üzere Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Murat Çağlayan’ı ziyaret ettik ‘’ dedi.

İbrahim Akın Kazancı