Çanakkale’de Tazı ismiyle hizmete giren elektrikli scooterlar ilgi görürken, tazı kullanıcıları yaz aylarının gelmesi ile bisiklet ve tazı olmak üzere bir çok motorsuz taşıta ilgi gösteriyor.

Birçok şehirde kullanılan ve Çanakkale’de Tazı ismiyle hizmete giren elektrikli scooterlar kullanılmaya başladığı günden bu yana ilgi görmeye devam ediyor. Sadece uzun zamandır Tazı kullanıcılarının rahatsız olduğu bir konu, nüfus yoğunluğu olan Kepez’de tazı durağı olmamasından şikayetçi, Birçok şehirde kullanılan elektrikli scooterlar Çanakkale’de de Tazı ismiyle yollara çıktığından bu yana özellikle son bir iki aydır oldukça talep ediliyor. Birçok vatandaşın, özellikle gençlerin ilgisini çeken tazılar çok kullanılmaya başlandı, Şehrin muhtelif yerinden yer alan tazı durakları sayesinde Çanakkale'nin yapısal özelliğinden kaynaklı işlerine giderken bile kullandıkları bir araç haline gelen tazı şehrin adeta gözdesi oldu. Ama bazı vatandaşlar tazının şehrin en fazla dinamik nüfusu olan Kepez’de durak olmaması sebebiyle Yeni Kordonda kullanılan tazının Kepez sahilde kullanılamamasından rahatsız olduklarını belirtti.
 
EN ÇOK GENÇLER KULLANIYOR
Şehir içinde hizmet veren elektrikli scooterlarlar en çok gençlerin kullanması dikkat çekiyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde kordonda kullanmak isteyen gençler gün batımında tazılayarak enerjilerini atıyorlar. Tazıların kullanımı başladığından bu yana on binlerce kentlinin kullandığı tazılar, kulanıcılar tarafından sayılarının ve kullanım alanlanın daha da artması bekleniyor.
 
DENEYİMLİ OLMAYANLAR DİKKAT!
Bir çok vatandaşın kullanmak istediği tazılar konusunda deneyimli kullanıcılar uyarılarda bulunuyor. Kolay bir sürüş tekniği olan  bir yöntem olsa da bu konuda oldukça dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan deneyimli sürücüler maalesef geçmişte kaza yaşadığını bu konuda çok dikkatli olunması gerektiğinin hatrlatıyor.
 
İbrahim Akın Kazancı